Σε ιδιότυπο μικρονησιωτικό χαράτσι, καταστρέφοντας έτσι την κυβερνητική πολιτική στήριξης των αδυνάτων, εξελίσσετε η χρέωση ανά συναλλαγή μέσω ΑΤΜ των τραπεζών στα Μικρά Νησιά.

Στα Μικρά μας νησιά, σε πολλά από αυτά δεν υπάρχουν τραπεζικά καταστήματα, σε μερικά μάλιστα ούτε ΑΤΜ. Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης είναι ο μικρονησιωτης να διεκπεραιώνει τις τραπεζικές του υποχρεώσεις μέσω ΑΤΜ τρίτης τράπεζας, χωρίς να έχει την δυνατότητα να μετακινηθεί ώστε να χρησιμοποιήσει το ΑΤΜ της δικής του τράπεζας.

Αυτές οι χρεώσεις ξεκινούν από 2,5 ευρώ  έως 3,9 ευρώ κατ ελάχιστον.

Αν αναλογιστούμε ότι ένας συνταξιούχος θα χρησιμοποιήσει τουλάχιστον κάθε βδομάδα το ΑΤΜ ( για τις δικες  του ανάγκες ή για να πληρώσει τέλη, πάγια κλπ) αντιλαμβανόμαστε ότι σε ετήσια βάση χάνει μια σύνταξη…

Για την  στρέβλωση αυτή το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών,. Πιστός υποστηρικτής των μικρονησιωτικών κοινωνιών απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος ζητώντας του μηδενικές  χρεώσεις σε συναλλαγές σε ΑΤΜ μικρών Νησιών, και κάθε χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα που ζητά εθνικής εμβέλειας άδεια, να οφείλει να καλύπτει με ΑΤΜ το αναλογικό του μερίδιο στο σύνολο των κατοικημένων μικρών Νησιών.

Τη επιστολή αυτή κοινοποίησε στον Αρμόδιο Υπουργό και στον πρωθυπουργό της χώρας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα το θέσει το ίδιο ζήτημα σε ανάλογη συνάντηση στις Βρυξέλλες

EURONET 1