Στο πλευρό των Ξεναγών που 3 χρόνια παλεύουν για την επιβίωσή τους τοποθετήσατε η τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κ.Νοτοπούλου.

Όμηροι της κυβερνητικής αναλγησίας βρίσκονται οι Ξεναγοί της χώρας καθώς εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν καταμετρηθεί τα ένσημά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν τα επιδόματα που δικαιούνται όπως επίδομα ανεργίας ή επίδομα μητρότητας, να μην μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για τη σύνταξη παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί την διάλυση του ΕΦΚΑ, δεν στελεχώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να παραμένουν άλυτα τα προβλήματα για χιλιάδες εργαζόμενους ,αλλά δίνει μισθούς χιλιάδων ευρώ στα golden boys.

Ο κλάδος των ξεναγών έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα και από την αρχή της πανδημίας η οικονομική στήριξη της Πολιτείας είναι ελάχιστη με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται επι πολλούς μήνες χωρίς εισόδημα. Η μη καταμέτρηση των ενσήμων τους στερεί το επίδομα ανεργίας το χειμώνα το οποίο νόμιμα δικαιούνται αλλά και χρειάζονται για την επιβίωσή τους.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να μεριμνήσει για την καταγραφή των ενσήμων τους.

Ας σταματήσει να απαξιώνει και να εγκαταλείπει έναν ολόκληρο κλάδο.

1