Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα–Τρίκαλα, διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του δρομέα Θανάση Σταμόπουλου και αποτελεί πλέον έναν από τους μεγαλύτερους ημιμαραθωνίους, συγκεντρώνοντας χιλιάδες  δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και πολλούς πρωταθλητές.

Παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στη διαφημιστική προβολή των εταιριών και επιχειρήσεων που χορηγούν τη διοργάνωση.

Την ημέρα του αγώνα, χιλιάδες δρομείς συγκεντρώνονται στην εκκίνηση του αγώνα κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων που περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ο τερματισμός βρίσκεται σε 21,1χλμ (με μήκος διαδρομής πιστοποιημένο από την AIMS) στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Τρικάλων.

Στην κεντρική πλατεία Τρικάλων διεξάγεται παράλληλα Αγώνας Δρόμου 5K, που δίνει την ευκαιρία σε νέους ή λιγότερο προπονημένους δρομείς να πάρουν μέρος σε ένα αγώνα δρόμου. Παράλληλα στο κέντρο της πόλης διεξάγεται και ο Παιδικός Αγώνας 1K, για παιδιά ηλικίας 9 έως 14 ετών προσφέροντας την ευκαιρία στους μικρότερους να έρθουν σε επαφή με την άσκηση και τη χαρά της συμμετοχής.

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα-Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος» διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (21,1 χλμ) θα διεξαχθεί αγώνας 5χλμ μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων ορίστηκε η Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.

imimarathonios kalampaka 1
Διεθνής Ημιμαραθώνιος