Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα Xiao Junzheng σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Ελλάδας στη κινεζική αγορά.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει στην περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Ελλάδας στη κινεζική αγορά μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου θα υπογραφεί Κοινό Πρόγραμμα Δράσης στον τουριστικό τομέα για την περίοδο 2022-2024, μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το Πρόγραμμα εστιάζει στην εθνική τουριστική προβολή και στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε τομείς όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο γαμήλιος τουρισμός, ο ιατρικός τουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Junzheng σημείωσε ότι η ανάληψη στοχευμένων δράσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή του για τη μεγάλη δυναμική που υπάρχει διμερώς στον τομέα του Τουρισμού.

κινεζική αγορά