Στην αναγκαιότητα στήριξης του επιχειρείν, λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει τους επιχειρηματίες και ουσιαστικής προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων, αναφέρθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της εμπορικής έκθεσης “Expo Corfu” που πραγματοποιείται στο χώρο του ΟΛΚΕ, στο Ν. Λιμάνι.

1α

Ο κ. Αυλωνίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση που φέρνει στο προσκήνιο τους κερκυραίους παραγωγούς, επιχειρηματίες, τις νέες ιδέες και καινοτομίες, μετά από χρόνια απραξία, εξαιτίας της πανδημίας. Σημείωσε ότι ειδικά η προβολή του τουριστικού προϊόντος προϋποθέτει συνεργασία, ενότητα και κοινή στόχευση και τόνισε ότι θα πρέπει ως τόπος να θέσουμε προτεραιότητα την πολυεπίπεδη οργάνωση. 

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας, της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία και της ακρίβειας είναι εκρηκτική για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους, δήλωσε και υπογράμμισε ότι χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία για να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα. 

8

Χαρακτήρισε τα τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες “σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια τουριστική αγορά” και στην κατεύθυνση αυτή χαιρέτισε την έκθεση ως μια πρωτοβουλία εξωστρέφειας, προβολής και ανάδειξής τους, με την ευχή την επόμενη χρονιά να έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα που πλήττουν τον τουρισμό και το εμπόριο. 

Στη συνέχεια ο βουλευτής Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτης επισκέφθηκε την έκθεση, ξεναγήθηκε στα περίπτερα από τους διοργανωτές κι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκθέτες για τα ειδικά προβλήματα κάθε κλάδου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και για τα κερκυραϊκά προϊόντα και την πορεία τους στις αγορές.

7