Ο ΠΟΙΑΘ για μία ακόμα χρονιά διοργανώνει τον αγώνα Athens Match Challenge στις 12 & 13 Μαρτίου στο Μικρολίμανο. Στον αγώνα που γίνεται με το σύστημα των ιστιοπλοϊκών μονομαχιών δύο σκαφών και προσδιορίζεται με τον διεθνή όρο Match Race, θα λάβουν μέρος έξι ιστιοπλοϊκές ομάδες που θα αγωνιστούν – μονομαχήσουν μεταξύ τους σε μία σειρά αγώνων ώστε την Κυριακή να αναδειχθεί ο νικητής.

Οι ιστιοδρομίες γίνονται με ίδια σκάφη, τύπου Platu 25 στοιχείο που βοηθάει στην απόλυτη ανάδειξη των ικανοτήτων των πληρωμάτων αφού τα σκάφη είναι ακριβώς ίδια ενώ μεταξύ των μονομαχιών εναλλάσσονται ώστε να μηδενιστεί το οποιοδήποτε πλεονέκτημα μπορεί να προσδώσει ένα καλύτερο σκάφος στην νίκη μίας ομάδας.

Χορηγός του αγώνα είναι η Μπύρα ΝΗΣΟΣ που παράγεται στο γραφικό νησί της ΤΗΝΟΥ και η οποία πλέον συμπεριλαμβάνεται στην οικογένεια τον χορηγών και των υποστηρικτών του ΠΟΙΑΘ , αφού από το 2021 υπήρχε υποστηρικτής του Ράλλυ Αιγαίου και του AEGEAN 600,μια συνεργασία που συνεχίζει και φέτος.

Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν πολύ κοντά στην στεριά μπροστά από το Μικρολίμανο και είναι εύκολο να τις παρακολουθήσει το κοινό από τον νότιο λιμενοβραχίονα του Μικρολίμανου έτσι ώστε να ζήσει την ένταση και το πάθος των πληρωμάτων που θα διεκδικήσουν το Κύπελλο του Athens Match Challenge με χορηγό την Μπύρα ΝΗΣΟΣ.

Η απονομή του αγώνα θα γίνει στο νεοκλασικό κτήριο του ΠΟΙΑΘ το απόγευμα της Κυριακής, όπου οι αγωνιζόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν τις βραβευμένες μπύρες ΝΗΣΟΣ, ενώ τέλος να αναφέρουμε ότι οι τρείς νικητές του αγώνα θα ενταχθούν στο σιρκουί του HMRT.

ΠΟΙΑΘ