Κύριοι Υπουργοί,

Αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε το αίτημα μας για συνάντηση μαζί σας ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των κλάδων Επισιτισμού – Τουρισμού μιας και μέχρι σήμερα δεν έχετε απαντήσει σε κανένα της ΠΟΕΕΤ.

Κύριοι Υπουργοί,

Σε όλη την Ελλάδα εχθές 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλαλητήρια στις πόλεις που έχουμε πρωτοβάθμια σωματεία ειδικότερα στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, με πολύ μεγάλη συμμετοχή από τους εργαζόμενους!!!

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την χώρα μας, καθιστούν επιτακτική ανάγκη την στήριξη των εποχικά εργαζομένων του κλάδου μας.

Η έναρξη της φετινής σεζόν μετατίθεται για τέλος Μαΐου στην συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία ακυρώνει στην πράξη την περίοδο του Πάσχα που παραδοσιακά στηρίζεται σε ομόθρησκους λαούς.

Κύριοι Υπουργοί,

Ζητάμε συνάντηση μαζί σας για να σας παραθέσουμε τα αιτήματα μας και για να βρεθεί λύση.

Ειδάλλως οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την αξιοπρεπή διαβίωση τους με αγώνες.

Ελπίζουμε αυτή την φορά να έχουμε απάντηση στο αιτημά μας και για να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία των προθέσεων μας σας γνωστοποιούμε από τώρα τα αιτήματα μας.

Παράταση του ταμείου ανεργίας για το 2022 και την κατάργηση του Ν. 3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας των εποχιακών εργαζομένων και αποκατάσταση του χρόνου τακτικής επιδότησης ανάλογα με την απασχόληση.

• Εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

• Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

• Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία.

• Μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους.

• Αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης .

• Βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

• Μέτωπο κατά της ακρίβειας.