«Εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής ακρίβειας, η κυβέρνηση αφήνει τους εποχικά εργαζόμενους σε Επισιτισμό και Τουρισμό χωρίς επίδομα ανεργίας», αναφέρει σε επιστολή του ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεώσει το επίδομα ανεργίας στους  εποχικά εργαζόμενους είναι ομολογία ανευθυνότητας και αναλγησίας απέναντι στο ρεαλιστικό πρόβλημα της επιβίωσης που αντιμετωπίζουν αυτοί, από τον Ιανουάριο και θα το ζουν τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Μάιο που εκτός απροόπτου θα αναλάβουν και πάλι εργασία.

Μέσα σε συνθήκες απόλυτης οικονομικής αδυναμίας για τους άνεργους του κλάδου που δεν έχουν άλλο εισόδημα εκτός του επιδόματος  ανεργίας και την ώρα που οι πολεμικές συνθήκες στην ευρύτερη γειτονιά μας επηρεάζουν τη λειτουργία πολλών τουριστικών μονάδων στις οποίες απασχολούνται εποχικά εργαζόμενοι, είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να κάνει πως δεν τους βλέπει.» επισημαίνει ο κ. Αυλωνίτης.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης τονίζει πως «Πέρα από το ό, τι επιτρέπει τη λειτουργία της αγοράς χωρίς κανόνες με τις τιμές να κατακρημνίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αρνείται να προστατέψει και τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, όπως είναι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι. Απουσιάζει κάθε έννοια κοινωνικής πρόνοιας από το λεξιλόγιο των Υπουργών του κ. Μητσοτάκη και τούτο επιβεβαιώνεται και από τη μέχρι σήμερα απροθυμία παράτασης του Προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που συγκράτησε μέσα στην πανδημία τη μεταβολή των σχέσεων εργασίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, αλλά και την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.

Αναμένουμε από τους κκ. Υπουργούς Κ. Χατζηδάκη, Β. Κικίλια, Χ. Σταϊκούρα και Θ. Σκυλακάκη να πάρουν πίσω την απόφαση μη παράτασης  του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό και να αναλογιστούν τις συνέπειες από τη μη συνέχιση του Προγράμματος ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Κάθε άλλη εξέλιξη μας βρίσκει ανοιχτά απέναντί τους.».