Η Ryanair προειδοποίησε για τη συνέχιση των προβλημάτων λόγω  του Covid-19 και χαρακτήρισε αβέβαιες τις  προοπτικές για την τιμολόγηση, παρά την πρόβλεψη για “ισχυρή ανάκαμψη” της κίνησης μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Καθώς ο όμιλος Ryanair ανακοίνωσε ζημίες ύψους 96 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Μάικλ Ο’Λίρι δήλωσε: “Οι αποδόσεις υπέστησαν σοβαρή ζημιά από την Omicron τον Δεκέμβριο.

Είδαμε κατάρρευση στις κοντινές κρατήσεις ενώ επηρρεάστηκαν και οι αποδόσεις των Χριστουγέννων. Αυτό συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο, γι’ αυτό και μειώσαμε το πρόγραμμα του Ιανουαρίου κατά 33%”.

Ο ίδιος αναφέρει:”Θα δούμε τις αποδόσεις να επηρεάζονται τον Φεβρουάριο, όταν αρχίσουμε να βλέπουμε ανάκαμψη στους αριθμούς των επιβατών. Το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου θα είναι αδύναμο.

Το δεύτερο εξάμηνο, θα δούμε μια ισχυρή ανάκαμψη στις κρατήσεις αλλά με χαμηλότερους ναύλους και αυτό θα συνεχιστεί και τον Μάρτιο”.

Ο O’Leary δήλωσε: “Αναμένουμε ισχυρή ανάκαμψη της κίνησης για το καλοκαίρι του 2022, αν και με χαμηλότερες αποδόσεις”.

Ωστόσο, υποστήριξε: “Η εταιρεία θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες της και να έχει την ευκαιρία να τις χρησιμοποιήσει όλα εξαρτώνται από το αν δεν υπάρξουν άλλες αρνητικές εξελίξεις στο Covid.

Θα ήμασταν επιφυλακτικοί ότι θα υπάρξουν άλλες παραλλαγές και προκλήσεις που θα προκύψουν από το Covid. Η κίνηση θα ανακάμψει έντονα, αλλά θα προειδοποιούσα ότι θα υπόκειται σε παραλλαγές του Covid”.

Ο επικεφαλής της Ryanair διαφώνησε με τις προβλέψεις για “τεράστια ανάκαμψη”, υποστηρίζοντας: “Η παράταση της παρέκκλισης από την ΕΕ για τις χρονοθυρίδες διαψεύδει ορισμένες από τις πιο αισιόδοξες αναφορές ότι θα υπάρξει τεράστια ανάκαμψη της κίνησης στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Δεν θα υπάρξει. Οι μεγάλες αποστάσεις θα περιοριστούν σημαντικά. Οι άνθρωποι θα κάνουν διακοπές περισσότερο στο σπίτι τους.

“Βλέπουμε την κίνηση να ανακάμπτει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αλλά παραμένουμε επιφυλακτικοί για την απόδοση”.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η Ryanair σημείωσε ότι η κίνηση στο τρέχον τρίμηνο “απαιτεί σημαντική τόνωση των τιμών” και επισημαίνει΅: “Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε όλους τους μετόχους να αναμένουν περαιτέρω δυσλειτουργεία της Covid”.