Οι ξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων και ενοικιαζομένων δωματίων Νομού Άρτας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μια μεγάλη, ενιαία ένωση ξενοδόχων – καταλυμάτων στην Άρτα. Στο πλευρό τους ο Δήμος Αρταίων.

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων,  Ιδιοκτήτες και Εκπροσώπους Ξενοδοχειακών Μονάδων Άρτας και Ενοικιαζομένων Δωματίων και Καταλυμάτων όλου του Νομού, παρουσία και του Δήμαρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα «Διώνη» ύστερα από αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, προς την Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος Αρταίων άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους και συγκάλεσε την συνάντηση, προσκαλώντας την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, το Επιμελητήριο Άρτας, καθώς και επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος «Αυτή η νέα προσπάθεια μόνο θετικά αποτελέσματα θα δώσει  σε όλους στους επαγγελματίες. Μια οργανωμένη ένωση που πρέπει ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο με όλους τους ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων και ενοικιαζομένων δωματίων ενωμένους, για να αποκτήσει τη δύναμη και την αίγλη που της αναλογεί και της αξίζει, ώστε να αποκτήσουν οι επαγγελματίες του χώρου ενιαία φωνή και μεγαλύτερη δύναμη  με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας».

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνουν γνώστες οι πρώτες διαδικασίες που απαιτούνται για τη σύσταση της ένωσης ξενοδόχων- καταλυμάτων και στον Νομό Άρτας. Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν τους συναδέλφους από τα Γιάννενα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ υπήρξε θετική διάθεση από όλους να συσταθεί και στη Άρτα η αντίστοιχη ένωση, με την συμμετοχή και των καταλυμάτων αναλύοντας τα πλεονεκτήματα του εγχειρήματος αυτού.

Ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κ. Σιούτης πρόσθεσε «  θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη που δέχτηκε την πρόταση  μας και ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούμε όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου και εμπλεκόμενοι φορείς, για να συζητήσουμε την δυνατότητα ίδρυσης μιας νέας ένωσης ξενοδόχων – καταλυμάτων στην Π.Ε Άρτας με απώτερο σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου. Τα κέρδη της προσπάθειας αυτής θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, μιας και το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου είναι ένα».

Στην συνάντηση παρευρέθησαν, o Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, ο Α΄Αντιπρόεδρος Σπύρος Σουρέλης, ο Γραμματέας κ. Θεοδώρος Βαντώλας, ο Ταμίας Δημοσθένης Πατερούσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Ξενώνων Αγροτουρισμού «Ο Άραχθος», και Ιδιοκτήτρια του Συγκροτήματος Κορωνησία Apartments  κα.Γεωργία Πατέντα, η οποίa εκπροσώπησε και αρκετούς συναδέλφους της, από το Επιμελητήριο Άρτας ο κ. Βασίλης Μαγκούτης και ο κ.Δημήτρης Κοσσυβάκης, από το Ξενοδοχείο «Βυζαντινό»

Επίσης η κα. Ελένη Κουτσούμπα και ο κ. Βασίλης Κουτσούμπας, ο κ. Παύλος Καυκιάς από το Arta Palace, ο Εκπρόσωπος του Ξενοδοχείου Κρόνος κ. Βασίλης Μακρυδήμας, ο κ. Δημήτρης Χανδράς από το Ξενοδοχείο, Rouista Tzoumerka Resort, ο κ. Νικός Ζάψας  Ιδιοκτήτης των Αγροτουριστικών κατοικιών Theasis Igloo στους Κτιστάδες, ο κ. Λεωνίδας Βερλέκης από το Αρχοντικό Σαράι στο Αθαμάνιο, ο κ. Βασίλης Μήλιος Ιδιοκτήτης του νέου ξενοδοχείο στον πεζόδρομο της Σκουφά και ο Χρήστος Κορδούλας από το Ορειβατικό Καταφύγιο Καταρράκτη.