Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου του βουλευτή ν. Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, που μας ενημερώνει για τη σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Γεωργιάδη που την συνυπογράφουν οι κ.κ. Υψηλάντης και Σενετάκης, βουλευτές ν. Δωδεκανήσου και ν. Ηρακλείου Κρήτης αντίστοιχα (όλοι από τουριστικές περιοχές) όπου ζητούν την αύξηση του πλαφόν επιχορήγησης στα 2,3 εκατ. Ευρώ ανά τουριστική επιχείρηση από 1,8 εκατ. ευρώ που είναι τώρα, σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής επιτροπής στις 18.11.2021.

Φαίνεται πως οι αξιότιμοι κ.κ. βουλευτές ΔΕΝ γνωρίζουν πως στις περιφέρειες τους υπάρχουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό οι οποίοι ΠΕΙΝΑΝΕ!!!

 • ΔΕΝ γνωρίζουν πως η Κυβέρνηση αρνείται την παράταση του ταμείου ανεργίας σε όσους κατάφεραν και το πήραν, καταδικάζοντας τους να είναι χωρίς εισόδημα μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο που θα ξαναπάνε για δουλειά!!
 • ΔΕΝ γνωρίζουν πως υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν έχουν λάβει το επίδομα ανεργίας γιατί ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί τα ένσημα του 2020 και 2021 από τις μονομερείς αναστολές συμβάσεων!!
 • ΔΕΝ γνωρίζουν πως η Κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει τους εποχικά εργαζόμενους στην εστίαση, καθώς δεν τους αναγνωρίζει το δικαίωμα της επαναπρόσληψης άρα δεν πήραν ούτε αποζημίωση ειδικού σκοπού και ένσημα, άρα δεν παίρνουν και επίδομα ανεργίας!!
 • ΔΕΝ γνωρίζουν πως όσοι συνάδελφοι θα έπαιρναν για πρώτη φορά ταμείο ανεργίας φέτος τους ζητούν να παρουσιάσουν τουλάχιστον 85 ένσημα από την σαιζόν του 2020!!
 • ΔΕΝ γνωρίζουν πως οι εργοδότες μας δεν εφαρμόζουν την Κ.Σ.Σ.Ε. των ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική χωρίς να έχουν απολύτως καμία κύρωση μιας και ο ΣΕΠΕ έχει καταργηθεί στην πράξη!!
 • ΔΕΝ γνωρίζουν πως η Κ.Σ.Σ.Ε. επισιτισμού λήγει σε λίγες ημέρες χωρίς εδώ και 2 χρόνια το Α.Σ.Ε. να ασχοληθεί ποτέ με την εν λόγω σύμβαση!!
  Επειδή δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά, η Ομοσπονδία μας τα εργατικά κέντρα και τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, τους προσκαλούν στα συλλαλητήρια μας, που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ στους Νομούς που εκλέγονται για να τους ενημερώσουμε!!!
  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 02/03/2022
  ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!