Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί «ανέμελη» την ακρίβεια να στραγγαλίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και να οδηγεί σε αδιέξοδο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Την ώρα που οι αυξήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε βασικά προϊόντα κάνουν ανοδικό ράλι, σειρά Υπουργών καθημερινά εμπαίζουν τους πολίτες και προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Ειδικά στα νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τις τιμές των καυσίμων να καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ, με την αμόλυβδη να φθάνει ή και να ξεπερνά τα 2€ το λίτρο, συμπαρασύροντας στην ακρίβεια όλη την οικονομική ζωή των νησιών.

Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχεδιασμό για την αποτροπή περαιτέρω αυξήσεων στα νησιά, ενώ με δική της απόφαση καταργήθηκε ο πυλώνας του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την επιδότηση των καυσίμων, επαναφέροντας τις τιμές των καυσίμων των νησιών στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβές στην χώρα.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εφαρμόσει την επιδότηση του κόστους των καυσίμων στην αντλία στα μικρά νησιά μέσω του ΜΙ από 1/1/2019 και είχε ήδη ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου για τα υπόλοιπα νησιά από 1/9/2019. Όσο εφαρμοζόταν η επιδότηση των καυσίμων από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόστος των καυσίμων είχε μειωθεί αισθητά, φθάνοντας, με πραγματικά στοιχεία, το ύψος της τιμής/λίτρο του πανελλαδικού μέσου όρου. Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να καταργήσει την επιδότηση, αφήνοντας απροστάτευτες τις νησιωτικές κοινωνίες μπροστά στο κύμα ανατιμήσεων που βιώνουν.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να εφαρμόσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και για μια γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα συμπαρασύρει και το επίδομα ανεργίας. Αντίθετα μιλάει με ευχολόγια, φέρνει ρυθμίσεις που ευνοούν κυρίως τους έχοντες και τους κατέχοντες και δείχνει σα να είναι πολίτης μιας άλλης χώρας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει για μια ακόμα φορά τα νησιά στο έλεος της ακρίβειας, χωρίς σχέδιο και χωρίς όραμα, εξαιτίας των εμμονών και της αδιαφορίας της. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για την χώρα και τα νησιά μας.