Στις προοπτικές της φετινής τουριστικής σεζόν και στην αβεβαιότητα που τώρα υπάρχει, εξαιτίας της πανδημίας, αναφέρθηκε μιλώντας στον SKY Ρόδου στις 05.01.2022 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσιος.

«Είναι ελάχιστες οι κρατήσεις στα συστήματα των ξενοδοχείων τώρα. Έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο κάποιες . Οι αφίξεις όμως από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι ακόμη στον αέρα. Υπάρχει ζήτημα με τις αεροπορικές εταιρίες. Έχουν προγραμματιστεί πτήσεις αλλά δεν ξέρουμε αν θα πραγματοποιηθούν», δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Σε ερώτηση αν εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων θα γίνουν πιο αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχεία ο πρόεδρος της ΠΟΞ τόνισε: «Δεν είναι το πρόβλημα μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα γιατί έχουμε λειτουργήσει σε πολύ καλή βάση το προηγούμενο διάστημα. Αυτό που μας ανησυχεί είναι η κάλυψη των ξενοδοχειακών υποχρεώσεων. Τι θα γίνει με δάνεια για παράδειγμα που θα αρχίσουν να εισπράττονται μέσα στο 2022; Τι θα γίνει με τις οφειλές στο Δημόσιο; Για την επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση. ΄Όμως αν δεν υπάρχει ρευστότητα ούτε και αυτά θα μπορούμε να πληρώνουμε. Υπάρχουν και οι μεγάλες προκαταβολές από τους τουρ οπερέιτορς που δεν εξαντλήθηκαν και αυτό αφαιρεί από τη ρευστότητα», τόνισε.

«Τα ζητήματα είναι πολλά . Αν δεν έχουμε φέρει σε μια ισορροπία την πανδημία στη χώρα οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες μπροστά μας », είπε. Σε ερώτηση πως θα χαρακτήριζε τη φετινή σεζόν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος τόνισε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε προβλέψεις για τη σεζόν του 2021 . Είχαμε δει μια ακτίνα φωτός από τον περασμένο Νοέμβριο στην τουριστική έκθεση World Travel Market. Και αυτή όμως χάθηκε στο βαθύ τούνελ της πανδημίας. Ότι πρόβλεψη και να κάνουμε είναι μακριά από την πραγματικότητα»

Όσο για τον ανταγωνισμό ο κ. Τάσιος τόνισε πως θα είναι απόλυτος με κυρίαρχη την Τουρκία που θα απορροφήσει πολύ κόσμο λόγω της υποτίμησης του νομίσματος της και των φθηνών διακοπών που θα προσφέρει. «Μπαίνουμε σε μια καλοκαιρινή περίοδο που ο ανταγωνισμός θα είναι απόλυτος με κυρίαρχη την Τουρκία. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πολυτελείς διακοπές πάφθηνα», τόνισε κ. Τάσιος.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ.Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε: «Να είναι ενδημική η πανδημία για να δουλέψουμε το καλοκαίρι. Βάλαμε πλάτη τα δυο τελευταία χρόνια και δεχθήκαμε πολλά χτυπήματα. Το μεγάλο στοίχημα είναι πως θα στηριχθούμε χρηματοδοτικά από την Ευρώπη».