Η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονικης Κ. Νοτοπούλου σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ-1  ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε  ότι «Δεν υπήρχε ούτε καρέκλα, ούτε… μπριζόλα, στους χειμερινούς προορισμούς»!

Θράσος.

Ξεχνά ότι χειμερινός τουρισμός δεν είναι τα δύο σαββατοκύριακα και λίγοι, προβεβλημένοι προορισμοί. Κρύβει το γεγονός πως η μέση πληρότητα στο σύνολο των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας κυμαίνεται μόλις στο 15%, σύμφωνα με το ΙΤΕΠ.

Για άλλη μία φορά μίλησε με ενθουσιασμό για τις πολλές κρατήσεις, οι οποίες όμως δεν είναι εγγυημένες και δεν αντικατοπτρίζονται σε προκαταβολές και δεσμευτικά συμβόλαια.

Κρατήσεις οι οποίες αφορούν συγκεκριμένους, νησιωτικούς προορισμούς, αγνοώντας το γεγονός ότι δεν ισχύει το ίδιο και για τις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές, όπως τη Β. Ελλάδα, που δεν ξεπερνούν το 25% για την έναρξη της σεζόν, σύμφωνα με την ΠΟΞ.

Το στοίχημα είναι οι κρατήσεις να μετατραπούν σε πραγματικές αφίξεις και ταυτόχρονα τα τουριστικά έσοδα να διαχέονται στο σύνολο της τουριστικής αλυσίδας και στους εργαζομένους.

Ο Υπουργός, φαίνεται ότι δεν διάβασε την τελευταία έκθεση της  European Travel Commission, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει διολισθήσει κατά μία θέση στις προτιμώμενες χώρες για τουρισμό.

Τί έχει να πει για αυτό και για την αντιμετώπιση του έντονου διεθνούς ανταγωνισμού;

Ας φροντίσει τουλάχιστον φέτος να μην επαναλάβει το φιάσκο των προηγούμενων ετών και η νέα καλοκαιρινή σεζόν πρέπει να μας βρει έτοιμους. Με έγκαιρα και αξιόπιστα πρωτόκολλα, με υποδομές, με ασφάλεια.

Mε πολιτικές ουσίας και όχι εμπαίζοντας τον κόσμο του τουρισμού.

Φτάνει κ.Κικίλια.