Η πλατφόρμα Airbnb λανσάρει νέο πρόγραμμα που αποζημιώνει τους επισκέπτες οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με ακυρώσεις των κρατήσεών τους λόγω των περιορισμών για τον COVID.

Η πλατφόρμα θα διαθέσει το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων (17,7 εκατ. ευρώ) στη μορφή κουπονιών για τους επισκέπτες οι οποίοι δεν έλαβαν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους, έπειτα από ακύρωση της  κράτησης από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού λόγω των περιορισμών COVID.

Τα κουπόνια θα έχουν το 50% της αξίας του ποσού που δεν τους έχει επιστραφεί, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να τα αξιοποιήσουν σε μελλοντικές κρατήσεις.

Το νέο πρόγραμμα βάουτσερ θα ισχύει αναδρομικά για όλες τις κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 και θα συνεχιστεί μέχρι να εξαντληθεί το ποσό ή μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ωστόσο, εξαιρούνται οι κρατήσεις στις Airbnb Luxe, Airbnb for Work, Airbnb Experiences αλλά και οι κρατήσεις επισκεπτών που κατοικούν στην Κίνα (εκτός Ταϊβάν).

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, οι 4 αυτές κατηγορίες καλύπτονται από διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις, οι οποίες έχουν γνωστοποιηθεί στους ταξιδιώτες πριν την επιβεβαίωση της κράτησης.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα βάουτσερ, η εταιρία πρόκειται να λανσάρει την Άνοιξη ταξιδιωτική ασφάλιση για τους επισκέπτες, σε συνεργασία με γνωστή εταιρία ασφαλίσεων.