Η κακοκαιρία «Διομήδης» συνεχίζει να προκαλεί μεγάλα προβλήματα σε όλη τη χώρα. Τα περισσότερα εντοπίζονται στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία αλλά και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. 

Δύσκολη νύχτα πέρασε και η Καρδίτσα. Συγκεκριμένα αργά το βράδυ της Τρίτης εκκενώθηκαν οι τοπικές κοινότητες Κοσκινά και Ψαθοχώρας καθώς «έσπασε» το ανάχωμα κοντά στη γέφυρα του Κοσκινά.  Σήμερα οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός συνεχίζονται με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα όπου αναμένεται σχετικά βελτιωμένος καιρός. 

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έπληξε έντονά και την  Μακρινίτσα με το meteo να έχει καταγράψει 138 χιλιοστά βροχής αφού το τσιμέντο στο ρέμα μετέτρεψε σε ποτάμι την περιοχή.

Το βίντεο που κόβει την ανάσα από κεντρικότατο σημείο της Μακρινίτσας όπου βρίσκεται και το πάρκινγκ της περιοχής καθώς η κακοκαιρία «Διομήδης» χτυπάει σφοδρότητα την περιοχή.

Η κακοκαιρία «Διομήδης» συνεχίζει την επέλασή της και εκτός από βροχές έφερε και ισχυρές χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα ημιορεινά και ορεινά χωριά της Υπάτης στη Λαμία έχουν ντυθεί στα λευκά με 50 πόντους χιόνι ενώ άλλα χωριά όπως το Καλαμάκι και η Παύλιανη ξημέρωσαν με 20 πόντους χιόνι λόγω της κακοκαιρίας.

Τα έντονά καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας  

Μαλίστα από χθες αποφασίστηκε εκ νέου ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων .

Ο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, επισήμανε πως το σύνολο των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας της χώρας θα συνεχίσει να βρίσκεται επί ποδός και σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, ενώ ευχαρίστησε όλους θερμά για την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν και την άριστη συνεργασία.

photo 1520586857 bc526a440fa1