Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά:

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μιλά και φέρεται σαν να ζει σε άλλη χώρα, ενώ εμφανίζεται στις δημόσιες τοποθετήσεις του σαν να ευθύνεται κάποιος άλλος και όχι ο ίδιος και η κυβέρνησή του για την γενική εικόνα της χώρας και την αποπνικτική κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία. 

Έχει το θράσος να βάζει στην ίδια ζυγαριά, τις πρωτοφανείς ανθρώπινες απώλειες από την υγειονομική πανδημία με την κατάσταση στον ελληνικό τουρισμό για τη σεζόν που μας πέρασε. Ειλικρινά, έχει υπερβεί κάθε όριο πολιτικής απάτης μέσα στη συνήθη πρακτική του να φτιάχνει ευφάνταστα επιτυχημένα σενάρια για τους διάφορους τομείς της δημόσιας πολιτικής που διαχειρίζεται η κυβέρνησή του.

Μετά την αποτυχημένη πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και την ανικανότητα να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικής συναίνεσης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής πανδημίας, φιλοσόφησε πως δεν είναι πλέον χρήσιμο να επιμένει στην καλώς νοούμενη υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Αφού, βέβαια επέβαλλε την οικονομική αιμορραγία στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, αφού θέσπισε πρόστιμα, αφού άνοιξε και έκλεισε πολλές φορές τα σχολεία χωρίς καμία διασφάλιση της υγείας των μαθητών, αφού εγκατέλειψε συνειδητά το δημόσιο νοσοκομείο και το υγειονομικό προσωπικό, αφού άφησε απροστάτευτους τους ευάλωτους οικονομικά συμπολίτες μας δίχως μέτρα κοινωνικής πρόνοιας.

Με χαμηλής δυναμικής οικονομικά μέτρα υπόσχεται τη στήριξη των ιδιωτών και επιχειρήσεων, ενώ συνεχίζει τα ξεφτισμένα επικοινωνιακά του τερτίπια περί αύξησης του κατώτατου μισθού για δεύτερη φορά μάλιστα, το Μάιο. Λησμονώντας, όσες φρούδες προεκλογικά υποσχέσεις έσπερνε για τα επίπεδα των μισθών στη βάση της αναπτυξιακής προόδου της χώρας.

Φειδωλός για το μεγάλο μέτωπο του αγώνα που δίνουν οι Έλληνες με την ακρίβεια, σχεδόν μας υπονόησε πως οι πολίτες του χρωστούν και χάρη για τα μηδαμινές ενισχύσεις που επινόησε το κυβερνητικό του επιτελείο. Πως αλλιώς να εμφανίζονταν, αφού είναι προσδεμένος στις διαχρονικές πελατειακές σχέσεις της Δεξιάς και δεμένος χειροπόδαρα να μην διαταράξει τους όρους ζούγκλας που επικρατούν στην αγορά προς όφελος των λίγων και αρεστών της ΝΔ.

Η ελληνική κοινωνία έχει καιρό τώρα που του έχει γυρίσει την πλάτη. Αναζητά την ευκαιρία να του δώσει σκληρή απάντηση για όσα της επεφύλαξε η διακυβέρνησή του. Η λαϊκή ετυμηγορία θα πέσει βαριά, όποτε και αν ζητηθεί. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο για τη χώρα που κάνει βήματα προς τα πίσω σε όλα τα επίπεδα πολιτικής, αλλά και για την κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε κοινωνικό της έρεισμα