Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πρόοδος της ωρίμανσης και η  προοπτική χρηματοδότησης έργων στρατηγικής σημασίας για το Δήμο και γενικότερα η τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Τουρισμού χρηματοδοτεί από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων:

– με 1.085.000 Ευρώ, τις μελέτες που αφορούν στην ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, καθώς και στην επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος της Παλιάς Παραλίας Θεσσαλονίκης, από την 1η προβλήτα του ΟΛΘ μέχρι τον Λευκό Πύργο.

– με 765.000 Ευρώ, τις μελέτες για την υλοποίηση παρεμβάσεων που αφορούν στην ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, τη δημιουργία ποδηλατόδρομου, την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων, την οργάνωση της κίνησης και στάσης – στάθμευσης των οχημάτων από το Μέγαρο Μουσικής και κατά μήκος του άξονα της οδού Σοφούλη.

Όπως επισήμανε ο κ. Κικίλιας, το Υπουργείο Τουρισμού θα είναι αρωγός του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διασφάλιση χρηματοδοτήσεων των ανωτέρω έργων από πόρους των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

Παράλληλα, με δεδομένη την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, το Υπουργείο Τουρισμού θα πραγματοποιεί ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη στις σχετικές διαφημιστικές καμπάνιες και θα παρέχει στο Δήμο Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα να έχει παρουσία με ειδικό stand στις εκθέσεις τουρισμού στις οποίες θα συμμετέχει το Υπουργείο και ο ΕΟΤ για την προβολή της πόλης ως γαστρονομικού προορισμού.