Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΝΑΝΠ, θα συμμετάσχει στις εργασίες της 32ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), που πραγματοποιούνται, για πρώτη φορά, σε υβριδική μορφή (με φυσική παρουσία και μέσω τηλεδιάσκεψης) στην έδρα του Οργανισμού στο Λονδίνο μεταξύ 6 και 15 Δεκεμβρίου 2021.

Ο κ. Πλακιωτάκης, στην διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του θα επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα αναγνώρισης και υποστήριξης, από τα Κράτη Μέλη του Οργανισμού, της πρωτοκαθεδρίας του ΙΜΟ στη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν στη δραστηριοποίηση της διεθνούς ναυτιλίας. 

Επίσης, θα αναφερθεί στην ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας του κλάδου, αποδίδοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που επιφέρει η κλιματική κρίση, ενώ θα αναδείξει και τον ρόλο των ναυτικών οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, υπό αντίξοες συνθήκες και αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, συνέχισαν να εργάζονται ακατάπαυστα, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το διεθνές εμπόριο. 

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνέλευσης, o Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Σαουδικής Αραβίας κ. Saleh Al-Jasser, τον Υπουργό Μεταφορών του Κατάρ κ. Jassim Saif Al Sulaiti και τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Robert Courts. Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης θα συναντηθεί και με τον Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ, κ. Kitack – Lim.