Επίσκεψη στη Σαντορίνη με βασικό θέμα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης  Βίκυ Λοΐζου.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη φέρουσα ικανότητα του νησιού, την αναπτυξιακή σημασία του τουριστικού λιμένα στον Μονόλιθο, την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών και τη σωστή διαχείριση των ροών των επισκεπτών από την κρουαζιέρα.

Κατά την παραμονή της στη Σαντορίνη, η κα Λοΐζου πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι της μετέφεραν τον παλμό για τη φετινή τουριστική περίοδο που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά και το όραμά τους για την επόμενη μέρα.

Με αφορμή την επίσκεψή της, η κα Λοΐζου παραβρέθηκε, επίσης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο πολιτιστικό κέντρο στα Φηρά, για την ίδρυση του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Σαντορίνη.

Στο σύντομο χαιρετισμό της, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης τόνισε τη μεγάλη σημασία της Αντικαρκινικής Εταιρείας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Τέλος, η κα Λοΐζου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην αξιοθαύμαστη ανακάλυψη της αρχαίας πόλης του Ακρωτηρίου, ενός μοναδικού αρχαιολογικού χώρου και σημείο μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος για επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

SANTORINI