Πραγματοποιήθηκε στις 09/11/2021 η 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο μας και η Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας με ιδιαίτερη επιτυχία. Δεκάδες εκατοντάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν: Εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, ενώ με τον δικό τους μοναδικό τρόπο συμμετείχαν στο συλλαλητήριο μας οι συνάδελφοι διανομείς από την e-food και την Wοlt.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας, μιας και ο κ. Χατζηδάκης για άλλη μια φορά φάνηκε ασυνεπής στο ραντεβού με τους εργαζόμενους. Από την συνάντηση δεν μπορούμε να πούμε ότι μείναμε ευχαριστημένοι, καθώς θετική εξέλιξη υπήρξε μόνο στα θέματα των διανομέων, αφού την ερχόμενη Τρίτη θα ξαναγίνει συνάντηση με την συμμετοχή και του ΕΦΚΑ για να βρούμε λύση με τις παροχές του ταμείου προς τους εργαζόμενους, για να ανοίξει η συζήτηση για ένταξη τους στα ΒΑΕ και για βελτιώσεις στην χορήγηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Στα υπόλοιπα αιτήματα του κλάδου μας τα αποτελέσματα της συνάντηση έχουν ως εξής: Στις 16/11/2021 εμφάνιση των ενσήμων από τις μονομερής αναστολές σύμβασης του 2020 και αμέσως μετά θα εμφανιστούν τα ένσημα από τις φετινές αναστολές σύμβασης Μαΐου και Ιουνίου.

Δικαίωμα στο επίδομα Ανεργίας με 50 φετινά ένσημα θα έχουν μόνο Χορήγηση επιδόματος ανεργίας: όσοι κατάφεραν και βρήκαν δουλειά έστω και για 1 ημέρα μετά τις αναστολές του Μαΐου και Ιουνίου, ενώ όσοι δεν βρήκαν δουλειά είτε γιατί η επιχείρηση δεν επαναλειτούργησε, είτε γιατί έπεσαν θύματα εργοδοτικής παραβατικότητας, θα έχουν μηδενικό εισόδημα, για τον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών.
Καμία απολύτως στήριξη σ΄αυτή την κατηγορία εργαζομένων από Εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση: την Κυβέρνηση αφού γι’αυτούς όπως μας είπαν δεν υπάρχουν χρήματα.
Καμία απολύτως ρύθμιση γι’αυτούς που θα βγουν πρώτη φορά στο Ταμείο Πρώτη φορά επιδοτούμενοι: Ανεργίας αφού εξακολουθεί να ισχύει ο παράλογος όρος “να υπάρχουν 100 περσινά ένσημα” την στιγμή που ο κλάδος πέρυσι ήταν κλειστός.

Κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση,

ΠΩΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ!