Η Διοίκηση της ΠΟΕΕΤ αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 4ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στον κλάδο της εστίασης και των διανομέων, για αύριο Τετάρτη από τις 12:00 – 16:00μ.μ.

Οι τελευταίες εξελίξεις ειδικότερα στον κλάδο των διανομέων επιτάσσουν την ανάγκη της κινητοποίησης για να στείλουμε το μήνυμα σε Κυβέρνηση και Εργοδοσία πως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

Δεν είναι μόνο η προκλητική ενέργεια της efood να εκβιάζει τους διανομείς. Είναι και οι 13 απολύσεις από την KFC με πρόσχημα την έναρξη συνεργασίας με την efood.

Είναι οι συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην εστίαση χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο από την Κυβέρνηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την efood με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 · Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

· Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

· Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους.

· Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).

· Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων

· Κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτική της ΚΣΣΕ Επισιτισμού – Τουρισμού.

ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΑΤΕΣ – κλείνει η ΠΟΕΕΤ.