Με την ευκαιρία της επανεκκίνησης του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο από το φετινό καλοκαίρι, αλλά και των αισιόδοξων μηνυμάτων από την επισκεψιμότητα και την αύξηση της δυναμικής της Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική αγορά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επανασυστήνεται στις τουριστικές αγορές ως ένας ασφαλής προορισμός, που μπορεί να προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες στον επισκέπτη, ανταποκρινόμενη έτσι στην ανάγκη αναζήτησης νέων προορισμών που δημιούργησε η τρέχουσα συγκυρία.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις προβολής του τουριστικού προορισμού της, ξεκινώντας ένα Road Show με τρεις σταθμούς σε σημαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Οι στοχευμένες ενέργειες αποτελούνται από ενημερωτικές ημερίδες και B2B στο Μιλάνο, στο Παρίσι και στο Βερολίνο, και θα λάβουν χώρα κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2021.

Η ατζέντα των εκδηλώσεων φιλοδοξεί να επανασυστήσει την Κεντρική Μακεδονία ως τουριστικό προορισμό στους επισκέπτες της. Η παρουσίαση των ιδιαίτερων θεματικών  τουριστικών προϊόντων για κάθε μια από τις 7 Περιφερειακές Ενότητες είναι το μεγάλο στοίχημα της δράσης, και εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξει ομάδες επαγγελματιών σύμφωνα με τη  στρατηγική της για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο στην Κεντρική Μακεδονία.

Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στο θεματικό τουριστικό προϊόν της γαστρονομίας, με αναφορές στις γεύσεις και την φιλοσοφία της μακεδονικής κουζίνας και στον οινοτουρισμό της περιοχής. Η παρουσίαση του πολιτιστικού αποθεμάτος της Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί, ενώ η παρουσίαση των επιλογών για εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή είναι πάντα επίκαιρη και αναγκαία. 

Στην επιτυχία του σκοπού, θα συμβάλλουν και οι ομιλητές των ημερίδων που θα συνοδεύουν την ελληνική αποστολή. Το κοινό στο οποίο θα απευθύνονται είναι εκπρόσωποι τοπικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, και γενικώς εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό. Με το πέρας έκαστης εκδήλωσης, θα ακολουθεί συνέντευξη τύπου και δράσεις δικτύωσης.