Ξεκάθαρη ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών με διπλάσιες κρατήσεις το καλοκαίρι του 2022, αναμένει η EasyJet για το 2022.

Ήδη οι αερομεταφορές, παρά τις μέχρι τώρα απώλειες, παρουσιάζουν ανάκαμψη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιόχαν Λούντγκρεν να τονίζει πως η EasyJet έχει να αναμένει ένα πολύ καλό καλοκαίρι 2022. Την ίδια στιγμή ο κ. Λούντγκρεν ζήτησε την κατάργηση όλων των τεστ Covid για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, καθώς παρουσίασε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της αεροπορικής εταιρίας για ολόκληρο το έτος, αναφέροντας ζημία προ φόρων μεταξύ 1,135 εκατομμυρίων λιρών και 1,175 εκατομμυρίων λιρών.

Ο αερομεταφορέας δήλωσε ότι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να χαλαρώσει τους αυστηρούς ταξιδιωτικούς κανόνες οδήγησε σε αύξηση των κρατήσεων που θα της επιτρέψουν να αυξήσει το φθινόπωρο τα δρομολόγια πτήσεων στο 70% των επιπέδων της το 2019, τη στιγμή που στο τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο έφτασε μόλις στο 58% απ’ ότι πριν δύο χρόνια. Σημείωσε, έτσι, ισχυρότερη απόδοση στα εσωτερικά, ευρωπαϊκά και βρετανικά δρομολόγια, σε σύγκριση με τα διεθνή δρομολόγια από το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω των κυβερνητικών περιορισμών, με τριπλάσιες όμως απώλειες.

Η EasyJet, εν τω μεταξύ, προέβλεψε απώλειες μεταξύ 1,135 δισ. και 1,175 δισ. λίρες για το οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβρις, με τις απώλειες αυτές να είναι το δεύτερο αρνητικό ρεκόρ της, αφού το 2020 έχασε πάνω από 1 δισ. λίρες.

Η αεροπορική εταιρεία άντλησε τον προηγούμενο μήνα το ποσό των 1,2 δισ. λιρών, μέσω αύξησης κεφαλαίου, προκειμένου να ενισχύσει τα οικονομικά της και να προετοιμαστεί για την ανάκαμψη των αερομεταφορών. Σύμφωνα με τον Λούντγκρεν, αυτό θα επιτρέψει στην EasyJet να εκμεταλλευτεί «στρατηγικές επενδύσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης» κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης.

Ο Διευθύνον Σύμβουλος της EasyJet ανέφερε ότι τα δρομολόγια για χειμερινούς προορισμούς από το Ηνωμένο Βασίλειο εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για χαλάρωση των τεστ Covid και οι κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι με την easyJet Holidays είναι πολύ ενθαρρυντικές, εκτιμώντας πως θα υπάρξει διπλάσιος αριθμός κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2022, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021.

Όσον αφορά για τα σχέδια επέκτασης του αεροδρομίου του Gatwick, ο κ. Λούντγκρεν ανέφερε πως «το Gatwick πρέπει να επικεντρωθεί στην ανθεκτικότητα του αεροδρομίου. Αυτή θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα. Η απόδοσή του. Όταν οι όγκοι επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από την πανδημία, το Gatwick θα είναι και πάλι ένα πολύ πολυσύχναστο αεροδρόμιο. Θα έδινα, λοιπόν, προτεραιότητα σε αυτό παρά στην επέκταση».