Σε εκπτώσεις έως και 30% στις τιμές early bookings προς την Ελλάδα προχωράει η Ρωσίας.

Έπειτα από τις ανακοινώσεις του Υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ότι η τουριστική σεζόν του 2022 στη χώρα μας «ανοίγει» στα τέλη Μαρτίου, οι ρωσικοί τουριστικοί πράκτορες δεν έχασαν στιγμή και άρχισαν να προσφέρουν ήδη εκπτώσεις στις τιμές early bookings έως και 30%.

Σύμφωνα με το TEZ Tour και το Ambotis Holidays, οι έγκαιρες κρατήσεις πακέτων διακοπών σε δημοφιλή και μη τουριστικά θέρετρα είναι ήδη, ανοιχτές, με το TEZ Tour να προσφέρει εκπτώσεις έως και 30% για αφίξεις το καλοκαίρι του 2022 στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Πελοπόννησο. Έτσι, για παράδειγμα, το κόστος για μία εβδομάδα διακοπών σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό, ξεκινά από 35.000 ρούβλια το άτομο.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του tour operator Ambotis Holidays, Βιτάλι Σταμάτοφ, οι συνθήκες για early bookings ταξιδιών στην Ελλάδα για τη σεζόν 2022 είναι πολύ καλές, καθώς υπάρχουν ήδη αιτήματα για διακοπές στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι, με τις πρώτες κρατήσεις να αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου.

Χάρη σε αυτές τις εκπτώσεις στις τιμές early bookigs, ο τουρίστας έχει την δυνατότητα να καταβάλλει τώρα το 10% της τιμής του πακέτου, το ήμισυ των χρημάτων τον Μάρτιο και το υπόλοιπο ποσό τρεις εβδομάδες πριν την άφιξη.

Η Ambotis Holidays σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα πτήσεων της στην Ελλάδα τη σεζόν 2022, προσφέροντας απευθείας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ρόδο, Κέρκυρα και Κρήτη, Μύκονο και Ζάκυνθο.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της TEZ Tour Greece, Δημήτρης Χαριτίδης «η σεζόν στην Ελλάδα παραδοσιακά ξεκινάει τους πρώτους μήνες της άνοιξης», με τον κ. Σταμάτοφ να επισημαίνει πως πριν από την πανδημία, οι πρώτες αφίξεις στα θέρετρα της Ελλάδας ξεκινούσαν συνήθως στα τέλη Απριλίου, με το βλέμμα στις διακοπές του Μαΐου. Και περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 25-26 Μαΐου, ξεκινούσαν τα θερινά προγράμματα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η Ελλάδα αξίζει περισσότερα στη ρωσική αγορά, αφού αναγνωρίζει τα ρωσικά πιστοποιητικά εμβολιασμού και εκδίδει βίζες Σένγκεν, ωστόσο η περιορισμένη, προγραμματισμένη αεροπορική σύνδεση εμπόδισε, φέτος, πολλούς Ρώσους να ταξιδέψουν σε ελληνικά θέρετρα.

Υπενθυμίζεται ότι, τη φετινή σεζόν οι τακτικές πτήσεις προς την Ελλάδα πραγματοποιούνταν μόνο από τη Μόσχα. Οι μεγάλες πόλεις με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Πετρούπολης, έμειναν εντελώς χωρίς απευθείας πτήσεις προς τις ελληνικές πόλεις.

«Για την πλήρη αποκατάσταση της τουριστικής ροής προς την ελληνική κατεύθυνση, είναι απαραίτητο να αρθούν οι υπάρχοντες περιορισμοί στον αριθμό των πτήσεων και να επιτραπεί η έκδοση προγραμμάτων ναύλωσης από αερομεταφορείς», επισημαίνει ο Δημήτρης Χαριτίδης.

Σύμφωνα με τον Βιτάλι Σταμάτοφ, η επανέναρξη των απευθείας πτήσεων προς την Ελλάδα από τις ρωσικές περιοχές θα απλοποιήσει και θα μειώσει το κόστος του ταξιδιωτικού πακέτου για τη χώρα, καθώς δεν δύνανται όλοι οι ταξιδιώτες να πετάξουν στη Μόσχα για να ταξιδέψουν στη συνέχεια για την Ελλάδα. Οι περιφέρειες χρειάζονται άμεση σύνδεση με την Ελλάδα, κάτι που ευελπιστούν ότι θα ξαναρχίσει το 2022.