Η Κρήτη για μια ακόμη χρονιά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας σκακιστικής κοινότητας, με το Διεθνές Τουρνουά ACO World Senior Chess Championship 2021 το οποίο έχει ξεκινήσει να πραγματοποιείται από την 1η Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις  9 του μηνός στο ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort 5*.

Στο Τουρνουά λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 200 σκακιστές από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων ο γεννημένος στην Τσεχοσλοβακία, Γερμανός GM Vlastimil Hort ως επίσημος προσκεκλημένος του Τουρνουά, ο Άγγλος GM Daniel King καθώς και ο Έλληνας GM Σπύρος Σκέμπρης.

Το Τουρνουά, το οποίο πλαισιώνεται από διαλέξεις, επιδείξεις σιμουλτανέ και αγώνες blitz, επιφυλάσσει και φέτος δυνατές συγκινήσεις και πολλές ανατροπές. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν από κοντά την τοπική παράδοση και κουλτούρα, την κρητική διατροφή και τη φιλοξενία που τους προσφέρεται απλόχερα από τα στελέχη του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort 5*,  γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την προβολή της Κρήτης σε όλον τον κόσμο και μάλιστα από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό, με αυξημένο επίπεδο επιρροής στην κοινή γνώμη κάθε χώρας.

Το ACO World Senior Chess Championship 2021 ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο 9 Οκτωβρίου με την τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές στις εγκαταστάσεις του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort 5*.