Στην Τελετή Έναρξης των “3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού” που πραγματοποιούνται με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης .

Βράβευση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλης από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού, κ. Didier Besseyre, για τη διαχρονική στήριξή του.

Την πεποίθηση πως ο εργασιακός αθλητισμός συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους συμπαίκτες, καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα και χτίζει ομάδες επιτυχίας, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας την τελετή των “3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού” που πραγματοποιούνται με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης, ο Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού D. Besseyre, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας Ν. Κερασοβίτης, η βουλευτής της ΝΔ Α. Μονογιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Σ. Καραβούλης, Πρόεδροι των Εθνικών Ομοσπονδιών Εργασιακού Αθλητισμού και αθλητές.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, ο Γ. Πατούλης βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού, κ. Didier Besseyre, για τη διαχρονική στήριξή του στον εργασιακό αθλητισμό.

Στον χαιρετισμό του ο Γ. Πατούλης και αφού καλωσόρισε τους Έλληνες αθλητές αλλά και τα μέλη των ξένων αποστολών, από 37 χώρες του κόσμου, που θα συμμετάσχουν στο σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός, στο «στάδιο -σύμβολο του Παγκόσμιου Αθλητισμού και του Ολυμπισμού», όπως χαρακτήρισε το Παναθηναϊκό Στάδιο, έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση, με ισχυρό συμβολισμό.

«Η Αττική έχει την τιμή να φιλοξενεί το τεράστιο αθλητικό γεγονός, εκπέμποντας διεθνώς το μήνυμα της Υγείας, της Κοινωνικής ευθύνης και της Ενίσχυσης των ανθρώπινων, εργασιακών και πολιτιστικών επαφών μέσω του αθλητισμού, πέρα από τα εθνικά σύνορα» ανέφερε και πρόσθεσε πως «Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο, μετά από 18 και πλέον μήνες παρατεταμένων lockdown και τηλεργασίας μετέχουν, ως αγωνιζόμενοι αλλά και ως θεατές, σήμερα μέσα από αυτούς τους αγώνες, σε ένα από τα πρώτα σημαντικά διεθνή γεγονότα επιστροφής στην κανονική ζωή».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως «ο αθλητισμός στην εργασία είναι, και πρέπει να αναδειχθεί, στην μετά- covid εποχή σε βασικό κρίκο της εργασιακής επανόδου στην κανονικότητα του παραγωγικού τομέα», επισημαίνοντας πως με μεγάλη συγκίνηση από την καρδιά της Αττικής εκπέμπεται ένα δυνατό μήνυμα σε εργοδότες και εργαζόμενους απ όλο τον πλανήτη:

«Ο εργασιακός αθλητισμός συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους συμπαίκτες, καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα και χτίζει ομάδες επιτυχίας. Με υγιές σώμα και υγιές πνεύμα θωρακίζει την υγεία των εργαζομένων αθλητών, οχυρώνει το ηθικό του κάθε εργαζόμενου, και διαμορφώνει εταιρικό όραμα για την Υγεία της ομάδας και την Υγεία του ατόμου».

Ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τον κάθε αγωνιζόμενο, τον κάθε διοργανωτή, και όλες τις συμμετέχουσες εταιρείες και χορηγούς για τη συνδρομή τους στη διοργάνωση και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η ασφάλεια των αθλητών και των συμμετεχόντων αποτελεί, βεβαίως, κυρίαρχη προτεραιότητα και έτσι, ειδικά σχεδιασμένο υγειονομικό πρωτόκολλο έχει εκδοθεί για κάθε δραστηριότητα και λεπτομέρεια κατά την διεξαγωγή των Αγώνων, εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο τηρείται και εποπτεύεται με συνέπεια και προσοχή.

Εύχομαι να απολαύσετε την παραμονή σας κάτω απ τον καταγάλανο Αττικό ουρανό, και να επιστρέψετε στις χώρες σας κουβαλώντας μέρος από την ευεξία που η Αττική προσφέρει, την οποία αυτοί οι αγώνες θα μεγιστοποιήσουν, είμαι σίγουρος.

Εύχομαι η εμπειρία από τις στιγμές σας στην Αττική γη, τα τουριστικά και τα πολιτιστικά μας μονοπάτια, να σας κατακτήσουν ως ταξιδιώτες και ως αθλητές για να ξανάρθετε ξανά και ξανά .

Εκφράζω την αισιοδοξία ότι η Επόμενη μέρα μετά την φοβερή υγειονομική κρίση θα ξημερώσει σύντομα∙με την παγκόσμια δέσμευση για ένα κόσμο που θα τιμά την Υγεία, την ομαδική εργασία, και την αξία του Ευ αγωνίζεσθαι∙-του αγώνα, δηλαδή, για την υπεροχή με έντιμο και θεμιτό τρόπο. Αρχές που ενσωματώνει και προάγει ο Εργασιακός Αθλητισμός και το κορυφαίο σημερινό παγκόσμιο  γεγονός».