Σε δήλωση του ο βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης τόνισε πως επιβεβαιώνονται οι φόβοι καθώς οι υποσχέσεις του Υπουργείου για την ενίσχυση και ουσιαστική λειτουργία του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας, πέφτουν στο κενό.  

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας :

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφράστηκαν και εκφράσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για τη μη τήρηση των “ρητών” υποσχέσεων του Υπουργείου για την ενίσχυση και ουσιαστική λειτουργία του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας.

Η δήλωση αποχώρησης του κ. Δημήτρη Μπακύρα, του τελευταίου διοικητικού υπαλλήλου της Σχολής, όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη προμηνύει και το τελικό κλείσιμό της.

Είναι αδικαιολόγητο για ένα παραδοσιακό νησί του Τουρισμού και απο τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, το αρμόδιο Υπουργείο να συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πλήρη αδιαφορία και απαξίωση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου που επιτελεί η Σχολή για την Κέρκυρα.

Φυσικά, αν κρίνει κανείς από τη διάψευση των προσδοκιών των Κερκυραίων για τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας εκπαιδευτικής δομής για τον Τουρισμό στα Ιόνια Νησιά, γίνεται αντιληπτή η ανευθυνότητα του συνολικού σχεδιασμού της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Σήμερα, επαναλαμβάνουμε τη σταθερή μας στήριξη στο Διευθυντή του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Υπουργείου Τουρισμού Κέρκυρας, στους καθηγητές του και στους σπουδαστές του, απαιτώντας από το Υπουργείο να σταματήσει την αναλγητική τακτική που ακολουθεί και να υλοποιήσει άμεσα έναν σχεδιασμό ενίσχυσης της κρίσιμης αυτής εκπαιδευτικής δομής που έχει υπό την εποπτεία του.