Το συνδικάτο των εργαζομένων που εκπροσωπεί τους πιλότους της αεροπορικής εταιρίας American Airlines ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει μία διεθνή εκστρατεία πληροφόρησης με πικετοφορίες, μέσα στις επόμενες εβδομάδες στα πιο σημαντικά αεροδρόμια.

Εκδηλώνει την αντίθεσή του στα ωράρια εργασίας, στην κούραση, αλλά και στην έλλειψη των απαραίτητων χώρων διαμονής των πληρωμάτων στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η ένωση πιλότων (The Allied Pilots Association) θα οργανώσει πικετοφορίες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλας/Φορτ Γουόρθ, αλλά και σε άλλα αεροδρόμια, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωση που απέστειλε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο Reuters.

«Η αεροπορική εταιρία μας χρειάζεται πρακτικές προγραμματισμού δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν το περιθώριο ασφάλειας, σέβονται τις ανάγκες των πιλότων και των επιβατών και μειώνουν τον κίνδυνο για την American Airlines σχετικά με την προστασία, αλλά και τη βελτίωση των εσόδων», ανέφερε η ίδια ένωση.

Η American Airlines δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού εκτός του ωραρίου εργασίας.

Τον Αύγουστο, μία ένωση που εκπροσωπεί τους πιλότους της αεροπορικής εταιρίας Southwest Airlines κατέθεσε αγωγή κατά των αναγκαστικών ρεπό, αλλά και άλλων αλλαγών που επιβλήθηκαν από την αναφερόμενη αεροπορική εταιρία στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.