Μπορεί η τουριστική σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα όμως κάνοντας αποτίμηση του καλοκαιρού φαίνεται ο ελληνικός τουρισμός να κερδίζει το «στοίχημα». Δυο από τα μεγαλύτερα έντυπα στον κόσμο Daily Mail και National Geographic μίλησαν για την ελληνική ομορφιά και πραγματοποίησαν αφιέρωμα στα νησιά του Αιγαίου με Αστυπάλαια και Νίσυρο να ξεχωρίζουν.

Η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανέδειξε τα ελληνικά νησιά ως κορυφαίες επιλογές στον κόσμο για διακοπές, σε ένα ειδικό αφιέρωμα της στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας. Τα Δωδεκάνησα αποτελούν αγαπημένο Ελληνικό προορισμό για τους Βρετανούς ταξιδιώτες ακόμα και σε περιόδους τουριστικής ύφεσης.

Η ομορφιά της αρχοντικής Ρόδου,  η εντυπωσιακή Κως και η εναλλακτική Αστυπάλαια μάγεψαν  τους Βρετανούς. Μεγάλη αίσθηση έχουν προκαλέσει επίσης η Νίσυρο, η Τήλος και η Χάλκη. Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί ταξιδιώτες που έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για τα Ελληνικά νησιά φαίνεται να τα επιλέγουν για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Η Ρόδος αποτελεί μία επιλογή που τα καλύπτει όλα, από χαλάρωση μέχρι δραστηριότητες ενώ η Κως αποτελεί ειδυλλιακό προορισμό όπως και οι αποδράσεις και οι εκδρομές σε Τήλο, Χάλκη και Νίσυρο.

Ξεχωριστή θέση στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς έχει η Αστυπάλαια που διακρίνεται ως το νησί του μέλλοντος! Ιστορία αιώνων, γραφικά κατάλευκα χωριά και ανέγγιχτες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά δημιουργούν τα συστατικά των ιδανικών διακοπών με τη γαστρονομία να έχει ρόλο πρωταγωνιστή.

Σύμφωνα με το άρθρο, στο νησί που έχει το σχήμα πεταλούδας, «βλέπει» κανείς το μέλλον καθώς ήδη δρομολογούνται μεγαλόπνοα σχέδια για την μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο έξυπνο και «πράσινο» νησί της Ευρώπης!

Η Αστυπάλαια με την Νίσυρο πρωταγωνίστησαν την ίδια περίοδο και στο Βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό National Geographic σε αφιέρωμα για τα λιγότερο γνωστά νησιά των  Δωδεκάνησα, υμνώντας την ομορφιά και τον πολιτισμός τους.  

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αστυπάλαια ξεχώρισε ως ένας από τους μη συμβατικούς προορισμούς των Δωδεκανήσων στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Γραφείου ΕΟΤ

Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας ευχαρίστησε θερμά το Γραφείο ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας για την άμεση ανταπόκριση και τη συνεργασία με τον Δήμο σε θέματα προβολής, δηλώνοντας :

 «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε μέσα από επιλεγμένες δράσεις τη δυναμική του προορισμού και τον επίκαιρο ρόλο που θα διαδραματίσει η Αστυπάλαια στο μέλλον ως πρότυπο αειφόρου και «πράσινου» τουρισμού».

Daily Mail https://www.dailymail.co.uk/travel/escape/article-9732477/Island-hopping-Dodecanese-youll-LOVE-holiday-Greek-beauties.html

National Geographic https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2021/07/five-of-the-best-lesser-known-islands-in-the-dodecanese-greece?fbclid=IwAR1RZ5MKo3eXNvgUPVe852nVrPIrMF3BYeN0aXeWyQEQVDQwkq7HPJQHD0