Η λίστα Luxury vacation αναφέρεται στις προτιμήσεις ενός κοινού που απαρτίζεται από επιχειρηματίες, χρηματιστές και διεθνείς οικονομικούς παράγοντες.

Κρήτη, η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι τα τρία ελληνικά νησιά που κάθε χρόνο προσελκύουν εκατοντάδες εύπορους ξένους επιχειρηματίες και επενδυτές, που θέλουν να απολαύσουν διακοπές πολυτελείας σε προορισμούς που συνδυάζουν τη χλιδή με την παραδεισένια ομορφιά.

Τα τρια νησιά βρέθηκαν στην λίστα με τους ιδανικότερους καλοκαιρινούς προορισμούς για πλούσιους επενδυτές, που καταρτίζει η εταιρεία συμβούλων Nomad Capitalist με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Η λίστα αναφέρεται στις προτιμήσεις ενός κοινού που απαρτίζεται από επιχειρηματίες, χρηματιστές και διεθνείς οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι δεν αναζητούν απαραίτητα ένα… ήσυχο μέρος για να περάσουν τις διακοπές τους.

Η εταιρεία συνέκρινε και βαθμολόγησε προορισμούς που φημίζονται για τις παραλίες τους και συγχρόνως ταιριάζουν απόλυτα σε επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές ή άτομα με μεγάλη οικονομική άνεση που αναζητούν να επενδύσουν, να μετεγκατασταθούν ή/και να αποκτήσουν εκεί μια κατοικία. 

Στους top προορισμούς των πλουσίων, ανήκουν τα Νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική (φορολογικός παράδεισος), η Αντίγκουα και η Μπαρμπούντα, ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, η Αγία Λουκία κτλ.