Ως “άριστη επιλογή” χαρακτηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, σε ανακοίνωσή της, την τοποθέτηση του Β. Κικίλια στη θέση του Υπ. Τουρισμού ενώ επισημαίνει την αναγκαιότητα για συνεννόηση και εκπόνηση  στρατηγικής σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

“Η τοποθέτηση του κ. Βασίλη Κικίλια στη θέση του Υπουργού Τουρισμού αποτελεί άριστη επιλογή.

Ο Τουρισμός αποδείχτηκε ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία ότι αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας τόσο σε εισοδηματικό επίπεδο όσο και για την προσέλκυση επενδύσεων, δύο βασικούς παράγοντες που εξυπηρετούν το στόχο της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας.

Ο νέος Υπουργός Τουρισμού καλείται στην περίοδο που ακολουθεί να διευρύνει τους διαύλους επικοινωνίας της χώρας με τις ξένες αγορές για να παγιώσει την ελκυστικότητα της χώρας στην μετά covid εποχή αναδεικνύοντας, πέρα από τις απαράμιλλες ομορφιές της Ελλάδας , την ασφάλεια από την υγειονομική θωράκισή της, πράγμα για το οποίο ο κ. Κικίλιας έχει απόλυτη γνώση από τη μέχρι σήμερα θητεία του στο Υπουργείο Υγείας.

Τον συγχαίρουμε, του ευχόμαστε καλή θητεία και παραμένουμε στο πλευρό του ώστε, με συλλογική προσπάθεια, να επαναφέρουμε το συντομότερο δυνατόν τη χώρα στα προ πανδημίας επίπεδα αφίξεων και τουριστικών εισπράξεων.

Ο δρόμος είναι μακρύς, απαιτεί συνεννόηση και κυρίως, επιβάλλει την εκπόνηση μιας στρατηγικής σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα στη βάση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβολές των ταξιδιωτικών τάσεων αλλά και την ανάγκη στήριξης που ο ξενοδοχειακός κλάδος χρειάζεται προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο του”.