Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και Αν. Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Αυλωνίτης .

Η ασφάλεια της πατρίδας μας δεν είναι κομματικό πανηγύρι.

Ένα σοβαρό γεγονός για την εθνική μας ασφάλεια μετατρέπεται σε γαλάζιο πανηγυράκι του κυβερνητικού Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ κ. Στ. Γκίκα, της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρ. Κράτσα και της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ. Υδραίου. Ταυτόχρονα προσβάλλει με τον τρόπο αυτό, τη θεσμική παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Τα εγκαίνια του Επιτηρητικού Φυλακίου του Στρατού Ξηράς στους Οθωνούς υπό το σχηματισμό της 8ης ΜΠ Ταξιαρχίας και υπό την επιμέλεια της οποίας προγραμματίστηκαν, αποτέλεσαν γεγονός μόνο για λίγους και «εκλεκτούς».

Η ασέβεια και η απρέπεια στο πρόσωπο των αντιπροσώπων της αντιπολίτευσης στην Κέρκυρα είναι πρωτοφανής και επαναλαμβανόμενη κάθε φορά ως κακής ποιότητας φάρσα με αντιδεοντολογικά και αντιθεσμικά κίνητρα. Επί της ουσίας πρόκειται για μια κατάπτυστη πολιτική ενέργεια που προκαλεί την γενικότερη απαξίωση και αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

Την ίδια ώρα μάλιστα, που η αντιπολίτευση αναίτια δεν κλήθηκε για να εκπροσωπηθεί στα εγκαίνια του στρατιωτικού Φυλακίου θεωρώ, όχι ιδιαίτερης σημασίας αλλά συμβολικού χαρακτήρα το γεγονός ότι, ο κ. Γκίκας είχε την ευχέρεια από την Πολιτεία να μετακινηθεί στους Οθωνούς από την Αθήνα με το ίδιο στρατιωτικό εναέριο μέσο που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο. Λίγο το κακό.

Η βαθιά, όμως, υποτίμηση του θεσμικού της θέσεως των Βουλευτών της αντιπολίτευσης αντικατοπτρίζεται στα μάτια όλων των Κερκυραίων πολιτών και παραδειγματίζει την τοπική μας κοινωνία απέναντι στα φαινόμενα ιδιοκτησίας της δημόσιας ζωής που νοιώθουν τα στελέχη της ΝΔ για την πατρίδα μας.

Τους συνιστώ να μην το επαναλάβουν. Να μην μπουν ξανά στον κόπο. Είναι προσβολή για όλους μας! Είναι εν τέλει ντροπή.