H εταιρία μικρών πλοίων κρουαζιέρας Windstar Cruises, με έδρα στις ΗΠΑ, ξεκινά επισήμως τα δρομολόγιά της στην Ευρώπη τον Ιούλιο. Το πρώτο ταξίδι της μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου από την Αθήνα και σηματοδοτεί την έναρξη συχνών δρομολογίων κρουαζιέρας στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ειδικότερα, το γιωτ Wind Star με μέγιστη χωρητικότητα 148 επιβάτες, πραγματοποίησε ταξίδι 7 διανυκτερεύσεων στα ελληνικά νησιά και το πακέτο κρουαζιέρας περιλάμβανε δυνατότητα εκδρομών στο Ναύπλιο, τη Μονεμβασικά, την Πάτμο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.

Οι επιβάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τα λιμάνια προσέγγισης είτε μόνοι τους είτε με εκδρομές της Windstar.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Windstar, η εταιρία σκοπεύει να αξιοποιήσει το γιωτ σε εβδομαδιαία βάση μέχρι τον Οκτώβριο.

Παρόλ’ αυτά, πρόθεση της εταιρίας είναι να ξεκινήσει και πάλι η δραστηριότητά της με προοδευτικό τρόπο, με τα έξι γιωτ της να ξεκινούν σε διαφορετικές ημερομηνίες μέχρι το Νοέμβριο. Το πλήρωμα των γιωτ είναι εμβολιασμένο.