Το Norwegian Jade από την Norwegian Cruise Line είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας που ξεκίνησε δρομολόγια έπειτα από 500 ημέρες αναστολής ταξιδιών.

Η Norwegian Cruise Line (NCL), πρωτοπόρος στην παγκόσμια κρουαζιέρα, γιόρτασε χθες επίσημα την πολυαναμενόμενη επιστροφή της στα ταξίδια κρουαζιέρας με ένα διπλό ντεμπούτο: Το Norwegian Jade δεν είναι μόνο το πρώτο από τα 17 κρουαζιερόπλοια του στόλου της εταιρείας που υποδέχτηκε επιβάτες έπειτα από 500 ημέρες αναστολής δραστηριοτήτων, αλλά έγραψε και ιστορία για την NCL ως το πρώτο κρουαζιερόπλοιό της με εκκίνηση δρομολογίου από την Αθήνα (Πειραιάς).

Έως τον Νοέμβριο του 2021, οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν με το καθηλωτικό δρομολόγιο του Norwegian Jade στα ελληνικά νησιά θα ξυπνούν καθημερινά σε έναν διαφορετικό προορισμό, με τη δυνατότητα να περάσουν οκτώ έως εννέα ώρες εξερευνώντας μερικά από τα πιο γραφικά νησιά της Ελλάδας, όπως την πολυτελή Κρήτη, την δημοφιλή Μύκονο, την ιστορική Ρόδο και την εμβληματική, γαλανόλευκη Σαντορίνη.

«Το να καλωσορίσουμε ξανά τους επισκέπτες και τα πληρώματά μας ήταν μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές της καριέρας μου εδώ και πάνω από 30 χρόνια», δήλωσε ο Harry Sommer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian Cruise Line, και πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε αυτή την μεγάλη επιστροφή στις κρουαζιέρες με ένα ολοκαίνουργιο δρομολόγιο και μια νέα αφετηρία δρομολογίου για την εταιρεία μας, προσφέροντας στους επισκέπτες μας ακόμη μεγαλύτερη επιλογή μοναδικών διακοπών στη θάλασσα».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε το Norwegian Jade και τους επιβάτες του στην Ελλάδα. Τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν την πλούσια ιστορία, την πολυδιάστατη κουλτούρα και τη διάσημη γαστρονομία μας».

Η εκκίνηση του δρομολογίου του Norwegian Jade από την Αθήνα αποτελεί μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της NCL στην Ευρώπη, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς κρουαζιέρας για την εταιρεία. Έως το 2023, η εταιρεία σχεδιάζει να τοποθετήσει εννέα πλοία στην περιοχή, με προγραμματισμένα δρομολόγια στην Ελλάδα από τα Norwegian Dawn, Epic, Escape, Getaway, Gem, Jade και Star.

«Οι θέσεις στα πρώτα δρομολόγια του Norwegian Jade στα ελληνικά νησιά εξαντλήθηκαν λίγο μετά την ανακοίνωση ότι ξαναρχίζουμε τα ταξίδια», δήλωσε ο κ. Sommer και πρόσθεσε: «Με τόσο μεγάλη ζήτηση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στην Ελλάδα, με επτά πλοία έως το 2023, παρέχοντας στους επισκέπτες μας μια σειρά από καινοτόμα πλοία και δρομολόγια για να διαλέξουν».

Το Norwegian Jade είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της NCL που ξεκίνησε ταξίδια, ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της εταιρείας για επανεκκίνηση της παγκόσμιας κρουαζιέρας. Στις 7 Αυγούστου, το Norwegian Encore θα είναι το πρώτο πλοίο που θα ξαναρχίσει τις κρουαζιέρες από τις ΗΠΑ, κάνοντας ντεμπούτο στο Σιάτλ για την εναρκτήρια σεζόν δρομολογίων στην Αλάσκα.

Η αναπροσαρμογή των δρομολογίων της εταιρείας σε όλο τον κόσμο θα συνεχιστεί σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και καθοδηγείται από τα ενισχυμένα πρωτόκολλα του προγράμματος υγείας και ασφάλειας Sail Safe που έχει αναπτύξει η NCL και το οποίο έχει ως κεντρικό πυλώνα την υποχρέωση όλα τα πληρώματα και οι επιβάτες να είναι πλήρως εμβολισμένοι για να ταξιδέψουν έως τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Σε συνεργασία με τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες του Sail Safe Global Health and Wellness Council, τα ενισχυμένα πρωτόκολλα θα αξιολογούνται και θα τροποποιούνται τακτικά ανάλογα με τις ανάγκες, βασισμένα σε επιστημονικές αποφάσεις για την προστασία των επισκεπτών, των πληρωμάτων και των προορισμών επίσκεψης. Καθώς εξελίσσονται τα πρωτόκολλα και γίνονται διαθέσιμες πρόσθετες πληροφορίες, οι ενημερώσεις θα δημοσιεύονται στη διεύθυνση www.ncl.com/sail-safe.

Οι ταξιδιώτες θα βρουν επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια της NCL εδώ.

Η ειδική πολιτική ακυρώσεων Peace of Mind της εταιρείας παραμένει σε ισχύ για κρουαζιέρες με ημερομηνίες επιβίβασης έως τις 31 Οκτωβρίου 2021. Οι επισκέπτες που κάνουν κράτηση για αυτά τα δρομολόγια έχουν την ευελιξία να ακυρώσουν την κρουαζιέρα τους έως και 15 ημέρες πριν από την αναχώρηση και να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων με τη μορφή πίστωσης για μελλοντική κρουαζιέρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δρομολόγιο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Για πληροφορίες σχετικά με τα πλοία NCL και τα δρομολόγια τους, ή για κράτηση κρουαζιέρας, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.ncl.com.

Norwegian Cruise Line