Είμαστε στην ευχάριστη θέση και σας ανακοινώσουμε ότι η έκθεση Θεματικού Τουρισμού , Γαστρονομίας και Οίνου (www.ttgw.gr) θα πραγματοποιηθεί virtual στο Ψηφιακό Εκθεσιακό Κέντρο της Mact Media Group (www.mactexpocenter.gr) στις 22-24 Οκτωβρίου 2021.
mact expo center

Είναι μια σημαντική έκθεση κύρους που προβάλει τον θεματικό τουρισμό από όλη την Ελλάδα. Σημαντικό κομμάτι στην έκθεση έχει η γαστρονομία με παραδοσιακά προϊόντα και ποτά που θα αναδείξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Έχει στόχο την εξωστρέφεια αλλά και το ελληνικό κοινό, ώστε να αναδείξει όλο τον πλούτο της Ελλάδας καθώς και μορφές τουρισμού που μπορούν να συμβάλουν στις 365 μέρες τουρισμός.

Κέντρο του Ελληνικού Τουρισμού θα γίνει για μία ακόμη φορά η Αθήνα, με την πραγματοποίηση της  Διεθνούς Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού – Γαστρονομίας και Οίνου Θα πραγματοποιηθεί Παγκόσμιο Συνέδριο Θεματικού Τουρισμού σε συνεργασία με την της Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (Conference of Peripheral Maritime Regions CPMR) και άλλες διεθνής ενώσεις ( οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα ) .

Θα πραγματοποιηθούν Virtual Β2Β συναντήσεις με επιχειρηματίες του χώρου.

Η έκθεση Θεματικού Τουρισμού θα συναντήσει την Γαστρονομία και τον Οίνο της Ελλάδας.

Στα πλαίσια της Γαστρονομίας θα παρουσιαστεί σε ειδικό συνέδριο η σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον Τουρισμό , θα γίνει ολοκληρωμένη παρουσίαση και μελέτης που έχει γίνει και θα ακολουθήσει συζήτηση με παράγοντες του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ,του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών(ΕΒΕΑ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς(ΕΒΕΠ) , της Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ),του Επιμελητηριακού Όμιλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) , του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών(Ε.Δ.Μ.Ν) , της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Conference of Peripheral Maritime Regions CPMR.

H Διεθνής Έκθεση Θεματικού Τουρισμού (Εναλλακτικού Τουρισμού) Γαστρονομίας και Οίνου είναι η πρώτη έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και χωρίζεται σε 2 ενότητες.

Οι επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Α’ Ενότητα

Θεματικός (Εναλλακτικός) Τουρισμός

City Break (Ανάπτυξη προορισμών City Break,Αγορές, Αρχιτεκτονική , Διασκέδαση , Εμπειρία , Εμπορικά Κέντρα, Ένταξη Πολιτιστικών Διαδρομών, Ιστορία κλπ.)

Αθλητικός Τουρισμός (Αθλητικές διοργανώσεις ,δραστηριότητες & Εvent , Αλεξίπτωτο Πλαγιάς , Αναρρίχηση , Golf , Ορειβασία , Ορειβατικό Σκι , Ορεινή Ποδηλασία ,Ορεινό Τρέξιμο,)

Γεωτουρισμός (Γεωπάρκα , Σπήλαια ) 

Εκπαιδευτικός Τουρισμός (Προγράμματα Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα , Γνωριμία με την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά ) 

Θαλάσσιος Τουρισμός ( Αλιευτικός Τουρισμός , Θαλάσσια Παιχνίδια,  Θαλάσσια Πάρκα , Καταδυτικός Τουρισμός , Μαρίνες , Τουρισμός Κρουαζιέρας, Σκάφη Αναψυχής)

Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός (Εκκλησίες ,Μοναστήρια )

Πολιτιστικός Τουρισμός (Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία ,Μουσεία, Κάστρα , Ιστορικά Μνημεία, Έθιμα και Μουσικά Δρώμενα , Πολιτιστικές εκδηλώσεις , Φεστιβάλ ) 

Συνεδριακός Τουρισμός ( Εκθεσιακά Κέντρα , Συνεδριακά Κέντρα)

Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας (Ιαματικός Τουρισμός , Ιαματικές πηγές , Κέντρα, Ιατρικός Τουρισμός , Θαλασσοθεραπεία , Θεραπευτικά Προγράμματα, Yoga, Spa κλπ.) 

Τουρισμός Υπαίθρου ( Αγροτικός Τουρισμός  Αγροτικές Δραστηριότητες που σχετίζονται με την Γεωργία,  Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία κλπ. , Παρατήρηση Οικοσυστήματος) Οικοτουρισμός (Αναπτύσσετε σε οικολογικά αξιόλογες και κυρίως θεσμοθετημένης περιβαλλοντικής προστασίας περιοχές πχ. περιοχές Natura )

Υπαίθριες Δραστηριότητες ( Αναρρίχηση , Canoe Kayak ,Canyoning, Ιππασία ,Kayak ποταμού, Mountain Biking , Ορειβατικοί & Πεζοπορικοί Σύλλογοι, Ποδηλασία, Rafting , Ταξίδια περιπέτειας , Trekking ποταμού,  Υπαίθριες Δραστηριότητες)

Χειμερινός Τουρισμός & Χιονοδρομικός Τουρισμός (Σκι , Χειμερινά Σπορ,  Χιονοδρομικά Κέντρα )

Β’ Ενότητα

Γαστρονομία , Παραδοσιακά Ποτά και Οίνος.

Ειδικό αφιέρωμα στην Γαστρονομία και τον Οίνο (Γεύσεις , Δρόμοι Κρασιού, Ζυθοποιίες, Προϊόντα Βιολογικής Κάνναβης , Προϊόντα Vegetarian και Vegan , Κτήματα , Οινοποιεία ,Παραδοσιακά Εστιατόρια, Παραδοσιακά Προϊόντα , Ποτοποιίες, Τοπικοί Συνεταιρισμοί)

ΕΚΘΕΤΕΣ

Θεματικός (Εναλλακτικός ) Τουρισμός

Υπουργεία , Περιφέρειες ,Πρεσβείες,  Δήμοι, Επιμελητήρια και Φορείς του Τουρισμού από όλη την Ελλάδα

Αγροτοκαταλύματα

Επιχειρήσεις εξοπλισμού Εναλλακτικού Τουρισμού

Επιχειρήσεις σχετικά με τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Εταιρίες X-Treme Sports

Εταιρίες Αθλητικού Τουρισμού και αθλητικών δραστηριοτήτων

Εταιρίες Αλιευτικού Τουρισμού

Εταιρίες θαλάσσιων σπορ

Εταιρίες Ιατρικού Τουρισμού

Θαλασσοθεραπευτικά κέντρα και Spa

Θαλάσσια πάρκα

Ιαματικά κέντρα

Καταδυτικά κέντρα

Μαρίνες ελλιμενισμού σκαφών

Ξενοδοχεία καταλύματα, Ξενώνες, Κάμπινγκ

Ορειβατικοί σύλλογοι

Πεζοπορικοί σύλλογοι

Ποδηλατικοί σύλλογοι

Σύλλογοι ιππασίας

Συνεδριακά κέντρα

Τουριστικά γραφεία

Χιονοδρομικά κέντρα

Γαστρονομία και Οίνος

Υπουργεία , Περιφέρειες ,Πρεσβείες,  Δήμοι, Επιμελητήρια και Φορείς της Γαστρονομίας και του Οίνου από όλη την Ελλάδα

Δρόμοι του κρασιού

Ενώσεις

Ζυθοποιίες

Κτήματα

Οινοποιεία

Παραγωγοί τοπικών παραδοσιακών προϊόντων

Παραδοσιακά εστιατόρια και ταβέρνες

Ποτοποιίες

Προϊόντα Βιολογικής Κάνναβης

Προϊόντα Vegetarian και Vegan

Συνεταιρισμοί

Σημαντικά Οφέλη των Εκθετών

  • Είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση για τον Εναλλακτικό Τουρισμό , την Γαστρονομία και τον Οίνο.
  • Προβολή και ανάδειξη όλων των μορφών τουρισμού που μπορούν να συμβάλουν στις 365 μέρες τουρισμός στην Ελλάδα.
  • Προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα.
  • Επίσκεψη ξένων αντιπροσώπων, αγοραστών και επιχειρήσεων με προοπτική συνεργασίας  με τις εταιρίες που θα συμμετέχουν στην έκθεση.
  • Πραγματοποίηση διεθνούς συνεδρίου τεραστίου ενδιαφέροντος για το Θεματικό Τουρισμό με παρουσίαση αναλυτικά όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. ( πολλά εξειδικευμένα workshops , καθώς & γαστρονομικές γευσιγνωσίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με αναγνωρισμένους Chef)

Διαφημιστική προβολή της Έκθεσης

  • Προβολή από τα Μ.Μ.Ε (T.V , Radio) και Social Media.
  • Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης πάνω από 100 χορηγοί επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα θα προβάλουν την έκθεση και θα λειτουργήσει online Tv και Radio με δυνατότητα οι επιχειρήσεις να δίνουν συνεντεύξεις.
  • Διαφημιστική προβολή της έκθεσης σε 90 ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας.
  • Διαφήμιση On Road

B2B Συναντήσεις

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν Β2Β συναντήσεις με tour operators που έχουν προσκληθεί από: Αυστρία, Ελβετία, Ουγγαρία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία, χώρες της Βαλτικής, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρωσία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Τουρκία, Κίνα, Ισραήλ, Αμερική και Καναδά κλπ. Επίσης θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και με ελληνικά τουριστικά γραφεία.

Εκθεσιακό κέντρο

Το Ψηφιακό Εκθεσιακό Κέντρο της Mact Media Group είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να απλό και φιλικό προς τον χρήστη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες χρήσης των νέων τεχνολογιών. Η ψηφιακή του ισχύς μπορεί να εξυπηρετήσει παράλληλα δεκάδες χιλιάδες χρήστες, συγκεκριμένα το Digital Event Platform διαθέτει χωρητικότητα  για έως και 50.000 συμμετέχοντες. Σημειώνουμε πως εγγυάται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων εκθετών και επισκεπτών και η λειτουργία του είναι απόλυτα συμμορφωμένη με την κείμενη νομοθεσία GDPR.

Μπαίνοντας στο χώρο του Ψηφιακού Εκθεσιακού Κέντρου οι επισκέπτες κάνουν εγγραφή στην υποδοχή με μια απλή διαδικασία και κατόπιν μπορούν να περιηγηθούν στα περίπτερα και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τα συνέδρια που διοργανώνονται στα πλαίσια της έκθεσης που φιλοξενείται. Στα ψηφιακά περίπτερα οι εκθέτες μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να συνομιλούν με τους επισκέπτες σε πραγματικό χρόνο με σύνδεση βίντεο, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να αντλούν πληροφοριακό υλικό και ψηφιακά φυλλάδια από κάθε περίπτερο που επισκέπτονται.

Διαθέτουν προσαρμοζόμενο περιβάλλον για τη ενσωμάτωση λογότυπων, φίρμας και brand και διαμορφώνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Παράλληλα τα περίπτερα παρέχουν τη δυνατότητα για βίντεο προβολής, μέσω των οποίων εταιρείες και φορείς μπορούν να συστήνονται στους επισκέπτες. Οι εκθέτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού και να οργανώνουν Β2Β συναντήσεις, ενώ παράλληλα παρέχεται και η δυνατότητα απευθείας πωλήσεων.

Guide της Έκθεσης

Το περιοδικό της έκθεσης , είναι ένας οδηγός με συνεντεύξεις από σημαντικούς ανθρώπους και εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού , της γαστρονομίας και του οίνου.

Μέσω του Guide υπάρχει η δυνατότητα διαφήμισης των προϊόντων της εταιρίας σας.

Ο οδηγός θα διανεμηθεί ηλεκτρονικά σε πάνω από 100.000 επαγγελματίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η έκθεση διοργανώνεται από την εταιρεία Mact Media Group.

Info

Τ: 2110129575

E ttgw@ttgw.gr