Σημαντικές και θετικές εξελίξεις για τα Δωδεκάνησα και την τοπική οικονομία προοιωνίζει η χθεσινή συνάντηση εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Νίκου Παπαθανάση, με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, για τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο και βάση συζήτησης τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο κ. Κόνσολας για τον αναπτυξιακό νόμο, όπως:

– Η αύξηση των ποσοστών ενίσχυσης και επιχορήγησης του Αναπτυξιακού Νόμου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

– Η ένταξη των τουριστικών επιχειρήσεων στο ρυθμιστικό πλαίσιο που  προβλέπει επιχορήγηση 100% των επενδυτικών σχεδίων.

– Η αύξηση του ορίου ενίσχυσης για τις μικρές επιχειρήσεις στα 10 εκ. ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο.

– Η αντικατάσταση του κινήτρου της φοροαπαλλαγής με το κίνητρο της επιδότησης για τις μικρές επιχειρήσεις.

– Η αύξηση του ορίου προκαταβολής της επιδότησης για τις προτάσεις που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο.

– Ο καθορισμός χρονικού ορίου 45 ημερών για την έκδοση απόφασης υπαγωγής ενός επενδυτικού σχεδίου στον αναπτυξιακό νόμο.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, με κοινό άξονα ενδιαφέροντος την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου που σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας τονίζει: «Ανοίγουν μεγάλες προοπτικές για τα Δωδεκάνησα μέσα από το νέο αναπτυξιακό νόμο. Πέρα από την αύξηση των ποσοστών επιδότησης για το Νότιο Αιγαίο, διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο που ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη στα νησιά μας.

Σε αυτή τη συγκυρία, είμαστε τυχεροί γιατί στο Υπουργείο Ανάπτυξης βρήκαμε έναν άνθρωπο της αγοράς, που γνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα προβλήματα της νησιωτικής οικονομίας και επεξεργάστηκε τις προτάσεις που είχα καταθέσει. Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Παπαθανάση».