Η American Airlines αποθάρρυνε την British Airways για να αναδειχθεί ως ο πιο αναφερόμενος αερομεταφορέας μεταξύ των συνομιλιών που επηρεάζουν το Twitter κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Μεταξύ των χωρών, οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις υψηλότερες αναφορές, ακολουθούμενες από την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τη Γαλλία κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου του 2021, αποκαλύπτει η GlobalData, εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τέταρτο τρίμηνο του 2020, η πλατφόρμα Influencer της GlobalData βρήκε την British Airways ως τον πιο αναφερόμενο αερομεταφορέα μεταξύ των συνομιλιών που επηρεάζουν το Twitter με το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφοντας τις υψηλότερες αναφορές όταν ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε να δοκιμάσει όλους τους επιβάτες για τον COVID-19 ως απάντηση στο νέο στέλεχος του ιού.

Ο Smitarani Tripathy, Αναλυτής Influencer στη GlobalData, σχολιάζει:

«Το 2ο τρίμηνο του 2021, οι συνομιλίες για τους επηρεαστές γύρω από την American Airlines αυξήθηκαν κατά 150%, σε σύγκριση με το Q4 2020, που οδήγησαν κυρίως στην ανακοίνωση της εταιρείας για την προσθήκη 14 νέων δρομολογίων από το Ώστιν, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές αγορές στις ΗΠΑ. Μια άλλη άνοδος στις συνομιλίες με επιρροή παρατηρήθηκε όταν ο αερομεταφορέας επέκτεινε την αναστολή της υπηρεσίας αλκοόλ κατά την πτήση μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η Ινδία κατέγραψε τις δεύτερες υψηλότερες αναφορές σε επηρεαστές το 2ο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με την τέταρτη θέση της το 4ο τρίμηνο του 2020. Οι συνομιλίες επηρεαστών στην Air India αυξήθηκαν όταν αποκάλυψε ένα περιστατικό παραβίασης δεδομένων τον Μάιο, μέρος της επίθεσης στον κυβερνοχώρο στη SITA, τον πάροχο του συστήματος υπηρεσιών επιβατών. Αυτό προέκυψε ως μια μαζική επίθεση στον κυβερνοχώρο καθώς έθεσε σε κίνδυνο τα προσωπικά στοιχεία από πιστωτικές κάρτες και δεδομένα διαβατηρίων 4,5 εκατομμυρίων επιβατών που εγγράφηκαν μεταξύ Αυγούστου 2011 και Φεβρουαρίου 2021.

Η συνομιλία για τους influencers γύρω από την British Airways αυξήθηκε το 2ο τρίμηνο του 2021, κυρίως λόγω της ανακοίνωσης της αεροπορικής εταιρείας να ξεκινήσει τέσσερα νέα δρομολόγια εσωτερικού από το Μπέλφαστ Σίτι προς το Έξετερ, τη Γλασκόβη, το Λιντς Μπράντφορντ και το Νιούκι, αυτό το καλοκαίρι.

Αυτή η επέκταση των αεροπορικών εταιρειών θα υποστηρίξει συνδέσεις μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και του υπόλοιπου ΗΒ.

Στον Καναδά, η Air Canada εμφανίστηκε ως ο πιο αναφερόμενος αερομεταφορέας μεταξύ συνομιλιών επιρροών το 2ο τρίμηνο του 2021. Η εταιρεία σημείωσε τεράστια αύξηση στις συνομιλίες επιρροής μετά από συμφωνία χρηματοδότησης με την κυβέρνηση του Καναδά για πακέτο οικονομικής βοήθειας 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Air Canada συμφώνησε για τον αριθμό των δεσμεύσεων που σχετίζονται με τις επιστροφές χρημάτων στους πελάτες, την απασχόληση, την εξυπηρέτηση σε περιφερειακές κοινότητες, τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τους περιορισμούς στη χρήση του πακέτου ενίσχυσης.

Οι συνομιλίες σημείωσαν άνοδο για την Air France το 2ο τρίμηνο του 2021, όταν η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε την πτήση Παρίσι-Μόσχα αφού η Ρωσία δεν ενέκρινε τη νέα διαδρομή περνώντας τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, εν μέσω της οργής που οδήγησε στην προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ.