Αξιότιμε κ Πρωθυπουργέ,
Κ.κ. Υπουργοί,
ΠΟΕΕΤ : Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας κάνουμε γνωστή την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους εργαζόμενους του κλάδου μας.


Πιο συγκεκριμένα:


 Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των 534€ του Μαΐου πληρώθηκαν σε ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ και όχι σε όλους καθώς πολλοί συνάδελφοι είτε δεν πληρώθηκαν καθόλου, είτε πήραν μικρότερο ποσό ενώ εκκρεμεί και η πληρωμή Ιουνίου.
 Η εργοδοτική παραβατικότητα χτυπάει κόκκινο, καθώς οι εργασιακές σχέσεις στον κλάδο μας έχουν γίνει λάστιχο.
 Μειωμένα ωράρια άρα και μισθός, μη επαναπροσλήψεις που είναι υποχρεωτικές και από τον νόμο και από την κλαδική σύμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων .
 10 – 12 ώρες δουλειά χωρίς ρεπό απλήρωτοι, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, εποχικά εργαζόμενοι στο επισιτισμό χωρίς οικονομική στήριξη από τον Φεβρουάριο, εργαζόμενοι
που δεν θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις που εργάζονται φέτος, αφημένοι στην μοίρα τους χωρίς καμία ουσιαστική οικονομική βοήθεια.
 Άφαντα τα ένσημα μας από τις μονομερής δηλώσεις αναστολής σύμβασης του 2020.

Μέσα λοιπόν στο ζοφερό αυτό περιβάλλον που σας περιέγραψα, έχουμε και τις απειλές από τους εργοδότες για υποχρεωτικό εμβολιασμό με αθέμιτες πρακτικές όπως καταγγελία σύμβασης ή μη ανανέωση σύμβασης σε περίπτωση μη εμβολιασμού.
Πρακτικές που έχουν σαν αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με την μη σωστή ενημέρωση, αντίθετο από αυτό που θα επιθυμούσαμε.
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας ξεκαθαρίζουμε πως είμαστε υπέρ που εμβολιασμού ΚΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ!!!
Φυσικά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την παντελή έλλειψη των ελεγκτικών μηχανισμών, που ίσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά καταργήθηκε πρόωρα.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Επειδή δεν έχουμε άλλη υπομονή και οι αντοχές μας όσο αφορά την επιβίωση μας εξαντλήθηκαν, σας ζητούμε,
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ 2 ΔΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ.

Να σας θυμίσω πως κατά την επίσκεψη σας στην Ρόδο, υποσχεθήκατε στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο νησί πως δεν θα μείνει ούτε ένας χωρίς οικονομική στήριξη.
ΤΗΡΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΑΣ! Κατέληξαν την επιστολή τους τα μέλη της ΠΟΕΕΤ.