H Ελλάδα και η Ισπανία μπορεί να παραμείνουν στο πορτοκαλί για το Ην. Βασίλειο καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προειδοποιεί ανάλυση του πρώην επικεφαλής στρατηγικής της British Airways, Robert Boyle, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει βρει τον αλγόρυθμο που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες της βρετανικής κυβέρνησης για να αποφασίζουν ποιές χώρες είναι ασφαλείς για ταξίδια.

Από την ανάλυση που πραγματοποίησε, προκύπτει ότι 22 προορισμοί έχουν καλύτερα ή παρόμοια αριθμητικά δεδομένα σε όλες τις κατηγορίες, σε σύγκριση με προορισμούς που έχουν κατηγοριοποιηθεί ως πράσινοι. Ανάμεσα στους 22 αυτούς προορισμούς είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Αυστρία.

Ωστόσο, η Ελλάδα και η Ισπανία δεν έχουν το ίδιο καλές επιδόσεις, με πολύ υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης (31,4 και 93,6 ανά 100.000 κατοίκους αντίστοιχα), αλλά αντίθετα η Ιταλία έχει ρυθμό μετάδοσης 8,4 μέσα σε επτά ημέρες. Στο Ην. Βασίλειο ο ρυθμός μετάδοσης ανεβαίνει σε 215,6 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της Cosmos Tours, Giles Hawke, η Ελλάδα και η Ισπανία είναι μεγάλοι προορισμοί για τους Βρετανούς ταξιδιώτες και αποτελούν βασικό συστατικό των διακοπών μας. Είτε πρόκειται για παραλίες, πολιτισμό ή ξεναγήσεις, και οι δύο χώρες είναι ιδανικές για τους πελάτες μας και οφείλουν να βρίσκονται σττην πράσινη λίστα.

Διεθνείς ταξιδιώτες επισκέπτονται τις χώρες αυτές, επομένως είναι περίεργο που οι Βρετανοί δε μπορούν. Φαίνεται πως δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να εξαιρούνται από την πράσινη λίστα, επισήμανε ο κ. Hawke.