Η Ryanair άσκησε μήνυση στη Βρετανική κυβέρνηση για την άρνησή της να ανοίξει τα σύνορα της χώρας, όπως δήλωσε στην Τelegraph ο γενικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας Michael O’Leary.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρία θα ακολουθήσει τη νομική οδό την Πέμπτη έχοντας στο πλευρό της και άλλες εταιρίες από το χώρο του τουρισμού, με στόχο να καταγγείλει τη διαχείριση του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης από τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ο κ. O’Leary προέβη σε ιδιαίτερα καυστικά σχόλια κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ του πιο ανίκανη ομάδα υπουργών και ότι δεν πιστεύει καθόλου στην κυβέρνηση Τζόνσον για οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα καθώς διαχειρίστηκε, όπως υπογραμμίζει, εντελώς λανθασμένα τα πρώτα lockdown πέρυσι και τώρα το άνοιγμα των ταξιδιών. 

Την ίδια ώρα, η Βρετανική κυβέρνηση δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο όσον αφορά τη δυνατότητα των Βρετανών για καλοκαιρινές διακοπές σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και οι ΗΠΑ.

Οι Βρετανοί υπουργοί εξερευνούν όλες τις επιλογές όσον αφορά την άρση των περιορισμών στα διεθνή ταξίδια, όπως την άρση της καραντίνας που ισχύει σήμερα για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Jesse Norman, μιλώντας στο Sky News, προσπαθούμε να κινηθούμε με προσοχή και προοδευτικά προς τη σωστή κατεύθυνση, επομένως δεν αποκλείω τίποτα αυτή τη στιγμή.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, εξερευνά όλες τις επιλογές και δεν επιθυμούμε να μείνουμε πίσω από άλλες χώρες που υιοθετούν την προσέγγιση του πλήρους εμβολιασμού εάν αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια.

Πάνω από το 55% του πληθυσμού στο Ην. Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί με τις 2 δόσεις, και η χαλάρωση των περιορισμών για αυτούς ενδέχεται να εκτινάξει τα ταξίδια για δημοφιλείς πορτοκαλί προορισμούς όπως η χώρα μας.

Οι προτάσεις για χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς βρίσκονται στα αρχικά στάδια. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με την Τelegraph, o υπουργός Υγείας, Matt Hancock, ο οποίος έχει στηρίξει σκληρά μέτρα, φέρεται να είναι ανοικτός σε κάποια τέτοια αλλαγή.