Στις 2, 3 και 4 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο τριήμερη αθλητική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει τέσσερις κολυμβητικούς αγώνες, δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος και έναν αγώνα δρόμου.

Αναλυτικά, οι κολυμβητικοί αγώνες ανοικτής θαλάσσης θα είναι, αγώνας των 3.000 μέτρων, αγώνας των 5.000 μέτρων, αγώνας των 2.000 μέτρων και αγώνας των 1.200 μέτρων. Επιπλέον, θα λάβει χώρα και ένας νυχτερινός αγώνας 750 μέτρων, άνευ συναγωνισμού.

Όσον αφορά στον ορεινό αγώνα, αυτός θα είναι απόστασης 12.500 μέτρων με 465 μέτρα θετική υψομετρική ενώ ο δρομικός αγώνας των 5.000 μέτρων έχει 30 μέτρα υψομετρική.

Πρόσθετα, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί και ένας νυχτερινός ορεινός αγώνας ανάβασης 3100 μέτρων με 450 μέτρα θετική υψομετρική. Σε όλους τους παραπάνω αγώνες μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα επιτύχουν τερματισμό εντός των χρονικών ορίων που έχει θέσει η διοργάνωση για κάθε αγώνισμα, θα λάβουν μετάλλιο τερματισμού. Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος θα λάβουν τα αντίστοιχα έπαθλα. Επιπλέον, θα βραβευτεί ξεχωριστά η ηλιακή κατηγορία άνω των 58 χρονών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση οποιασδήποτε κατηγορίας είναι η ύπαρξη άνω των τριών συμμετοχών.

Το πρόγραμμα των αγώνων καθώς και το κόστος συμμετοχής του κάθε αγωνίσματος ξεχωριστά θα βρίσκεται αναρτημένο στο website της διοργάνωσης από την ημερομηνία της προκήρυξης έως και την ημερομηνία διεξαγωγής του event.

Οι εκκινήσεις θα δοθούν στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα από την παραλία του Πλατύ Γιαλού, με εξαίρεση την εκκίνηση των 3.000 και των 5.000 μέτρων της 3ης Ιουλίου που θα γίνει από την παραλία Αποκοφτό (Χρυσοπηγή) με τερματισμό την παραλία του Πλατύ Γιαλού. Η ορεινή διαδρομή θα χρησιμοποιήσει μέρος του δικτύου μονοπατιών Sifnos trails  και συγκεκριμένα θα κάνει δεξιόστροφα την κυκλική διαδρομή 4 (Πλατύς Γιαλός – Φυκιάδα –Προφήτης Ηλίας – Πλατύς Γιαλός). Ο δρομικός αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα χρησιμοποιήσει την προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου Πλατύ Γιαλού και ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της περιοχής.

Η εκκίνηση του νυχτερινού αγώνα ανάβασης των 3.100 μέτρων θα δοθεί στην περιοχή Φυρόγια (ομώνυμο μοναστήρι) και τερματισμό το μοναστήρι του προφήτη Ηλία (Αψηλός).

Να σημειωθεί πώς η διοργάνωση περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα και δεν θα συμπεριλαμβάνει προϊόντα σε πλαστικές συσκευασίες.