Το Dubai Airshow αναμένεται να αναδείξει την ανάπτυξη των αεροπορικών επιχειρήσεων και να παρέχει μια πλατφόρμα στους ειδικούς της βιομηχανίας για να διαμορφώσουν το μέλλον της με την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών.

Το Dubai Airshow 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 14-18 Νοεμβρίου 2021 στο Dubai World Central (DWC).

Tα επαγγελματικά ταξίδια είναι ένας από τους βασικούς τομείς που θα εκπροσωπούνται στην εκδήλωση, με το 30% της συμμετοχής να συμμετέχει σε αυτό το τμήμα του κλάδου.

Τα βασικά ονόματα στην αεροπορική επιχείρηση που θα συμμετάσχουν στο Dubai Airshow 2021 περιλαμβάνουν τα Airbus, Boeing, Airports World Company LTD, CAE, Citadel Completions, Comlux, Dassault Aviation, Embraer, Emojet, Gainjet Aviation SA, Gulfstream Aerospace Corporation και Pilatus Aircraft.

Μετά τον COVID-19, το business travel έχει αποδειχθεί μια πιο ευέλικτη, αξιόπιστη επιλογή πτήσης, παρέχοντας ασφάλεια και προστασία. Η ανάπτυξη του μπορεί να αποφέρει μια σειρά από οφέλη για τα αεροδρόμια, τους μεγάλους φορείς εκμετάλλευσης, τους κατασκευαστές αεροσκαφών επιχειρήσεων, τους πιλότους , τους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών και τους χρήστες των επαγγελματικών ταξιδιών, οδηγώντας τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη.

Όπως και σε άλλα μέρη του αεροπορικού τομέα, το business travel βρίσκεται σε ψηφιακό μετασχηματισμό, προκειμένου να βελτιστοποιήσει την απόδοση των χειριστών και να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια μοναδική έξυπνη ταξιδιωτική εμπειρία.

Για παράδειγμα, η εταιρεία πτήσης Gogo Business Aviation, στοχεύει στην παροχή επιχειρηματικών πτήσεων σε δίκτυα συνδεσιμότητας πτήσεων 5G το 2022, κάνοντας μια σημαντική ανακάλυψη στη συνδεσιμότητα. Τα αεροσκάφη της Boeing Business ξεκίνησαν πρόσφατα το BBJ 777X, το πρώτο επιχειρησιακό αεροσκάφος που μπορεί να συνδέσει δύο πόλεις του κόσμου χωρίς διακοπή με το εύρος ρεκόρ έως και 21.570 χλμ.

Οι επιβάτες στο 777X θα αναπνέουν ευκολότερα χάρη στο χαμηλότερο ύψος καμπίνας του αεροσκάφους, τη συμπληρωματική υγρασία και το προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος αέρα τριών σταδίων.

Επιπλέον, η Airbus Corporate Jets κυκλοφόρησε πρόσφατα το επιχειρηματικό τζετ ACJ TwoTwenty με τεχνολογία αιχμής για επαγγελματίες ταξιδιώτες, καλύτερη συνδεσιμότητα, σύστημα Wi-Fi σε ολόκληρη την καμπίνα, καθώς και προηγμένες τεχνολογίες όπως ηλεκτροχρωμικά παράθυρα Φωτισμός LED.

Το επιχειρηματικό αεριωθούμενο αεροσκάφος ACJ TwoTwenty δημιούργησε ένα εντελώς νέο τμήμα της αγοράς “The Xtra Large Bizjet”, συνδυάζοντας απαράμιλλο προσωπικό χώρο με επιφάνεια 73m2 στο δάπεδο και έως και 10.500 χλμ. Διηπειρωτική εμβέλεια (πάνω από 12 ώρες πτήσης).

Ο τομέας των επαγγελματικών πτήσεων αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με διάφορες εκθέσεις του κλάδου. Σύμφωνα με το 2020 Honeywell Global Business Aviation Outlook, θα υπάρξουν έως και 7.300 νέες επιχειρηματικές παραδόσεις αξίας 235 δισεκατομμυρίων USD από το 2021 έως το 2030, καθώς και μια μέση ετήσια αύξηση 4-5% στον ρυθμό των παραδόσεων έως το 2030.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Μέση Ανατολή και η Αφρική θα έχουν υψηλότερα σχέδια αγοράς, με αύξηση των φορέων εκμετάλλευσης που θα αγοράσουν νέα αεροσκάφη.