Το 39% των ταξιδιωτών προτιμούν να κάνουν απευθείας κράτηση διακοπών, έναντι 17% που προτιμούν τα οnline τουριστικά γραρφεία και τις σελίδες σύγκρισης τιμών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρίας GlobalData.

Η μεγάλη αυτή στροφή αυτή των καταναλωτών στην περίοδο της πανδημίας δεν αποτελεί έκπληξη καθώς οι απευθείας κρατήσεις προσφέρουν ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης και άμεση επιστοφή χρημάτων. 

Σε προηγούμενη έρευνα της GlobalData κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, τα οnline τουριστικά γραφεία αποτελούσαν τη δημοφιλέστερη επιλογή κράτησης, και ακολουθούσαν οι απευθείας κρατήσεις σε ξενοδοχείο η αεροπορική εταιρία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναλυτική της εταιρίας, Gus Gardner, ορισμένα οnline τουριστικά γραφεία επέστραφαν τα χρήματα των ταξιδιωτών με πολύ αργούς ρυθμούς, και, ως εκ τούτου, είχαν πολλά αρνητικά δημοσιεύματα στον Τύπο. Αυτό μείωση την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών για κρατήσεις μέσω τρίτων. 

Τα απευθείας κανάλια κρατήσεων τείνουν να έχουν αυξημένη ζήτηση λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τις ταξιδιωτικές κρατήσεις στην τρέχουσα κατάσταση. Οι ταξιδιώτες επιθυμούν πλέον υψηλό επίπεδο ευελιξίας και δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι ευέλικτοι όροι, οι εύκολες αλλαγές και οι γρήγορες επιστροφές χρημάτων που εγγυώνται οι απευθείας κρατήσεις, ωθούν τους ταξιδιώτες σε αυτές.

Επιπλέον, όπως τονίζει ο κ. Gardner, οι άμεσες κρατήσεις βγάζουν από τη μέση τους μεσάζοντες, επιταχύνουν σημαντικά τις αλλαγές κράτησης και τις επιστροφές χρημάτων και αυξάνουν την ικανοποίηση των ταξιδιωτών.