Με θέμα «Τουρισμός γαστρονομίας: Προώθηση του αγροτικού τουρισμού και περιφερειακής ανάπτυξης», το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2021 στη Μπριζ του Βελγίου.

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στη συμβολή του τουρισμού γαστρονομίας στην κοινωνική και οικονομική ολοκλήρωση. Θα τονίσει επίσης τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητές της για δημιουργία θέσεων εργασίας, περιφερειακή συνοχή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Με βάση το έργο του UNWTO για την προώθηση της καινοτομίας στον τουριστικό τομέα, το Φόρουμ αποτελεί επίσης μια μοναδική ευκαιρία για εμπειρογνώμονες από όλο τον αναπτυσσόμενο τομέα του γαστρονομικού τουρισμού να μοιραστούν νέες ιδέες και βέλτιστες πρακτικές και να θέσουν τους δύο τομείς στο επίκεντρο των σχεδίων ανάκαμψης.

Η γαστρονομία συνεχίζει να αποδεικνύει την ικανότητά της να βοηθά τους προορισμούς να διαφοροποιηθούν και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Tο Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπρόσωποι που θα συναντηθούν στο Concertgebouw της Μπριζ θα συμμετάσχουν ουσιαστικά από συμμετέχοντες από κάθε παγκόσμια περιοχή μέσω μιας ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας.

Το Φόρουμ έχει συνδιοργανωθεί από το UNWTO και το BCC από το 2015 με στόχο την προώθηση της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ εμπειρογνωμόνων στον τουρισμό και τη γαστρονομία, τον εντοπισμό καλών πρακτικών και την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού ως κινητήρια δύναμη της αειφόρου ανάπτυξης.