Η Γαλλία θα ανοίξει ξανά για διεθνή τουρισμό από τις 9 Ιουνίου 2021. Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα διεθνή ταξίδια θα επανεκκινήσουν σύμφωνα με όρους που ποικίλλουν ανάλογα με την κατάσταση υγείας σε τρίτες χώρες και τον εμβολιασμό των ταξιδιωτών.

Η Γαλλία θα ανοίξει στους διεθνείς τουρίστες στις 9 Ιουνίου όπως είχε προγραμματιστεί, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα φωτεινού σηματοδότη για να καθορίσει ποιος μπορεί να επισκεφθεί.

Από τις 9 Ιουνίου, θα επιτρέπεται η είσοδος σε Ευρωπαίους επισκέπτες και ταξιδιώτες από χώρες της πράσινης λίστας χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε δοκιμή εάν έχουν εμβολιαστεί.

Οι χώρες της πράσινης λίστας περιλαμβάνουν όλες τις χώρες της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν και την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τον Λίβανο.

Πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από πορτοκαλί χώρες θα πρέπει να φτάσουν με μια αρνητική δοκιμή PCR, η οποία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες 72 ώρες.

Εάν τα άτομα δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορούν να ταξιδέψουν, εκτός από βασικούς λόγους.

Οι επιβάτες που φτάνουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες στην πορτοκαλί λίστα της Γαλλίας θα πρέπει να παρουσιάσουν απόδειξη εμβολιασμού καθώς και πρόσφατο αρνητικό τεστ, ενώ δεν θα χρειάζεται πλέον καραντίνα κατά την άφιξη. Οι ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Γαλλία, εκτός εάν παρουσιάσουν έναν επιτακτικό λόγο για ταξίδια. Ο κατάλογος των επιτακτικών επιτακτικών λόγων μπορεί να βρεθεί στον ιστότοπο του γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών .

Οι ταξιδιώτες από την κόκκινη λίστα θα πρέπει ακόμη να αιτιολογήσουν το ταξίδι και την καραντίνα για μια εβδομάδα – ακόμη και εμβολιασμένους.