Πιλοτικό πρόγραμμα που θα επιτρέπει τα ταξίδια για όσους έχουν αποκτήσει ανοσία στον κορωνοϊό θα μπορούσε να ξεκινήσει στην Αυστραλία.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας της χώρας Γκρεγκ Χαντ.

Ειδικότερα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας. Στόχος της είναι να εξετάσει τι θα μπορούσε να σημαίνει το εμβόλιο για τους ταξιδιωτικούς κανόνες της χώρας, σύμφωνα με την The Guardian.

Ο Hunt αποκάλυψε ένα σχέδιο που θα μπορούσε να μειώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους ανθρώπους. Αυτό θα μπορούσε να δοκιμαστεί εντός έξι εβδομάδων.

Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της τον Μάρτιο του 2020 ως απάντηση στην πανδημία.

Τα διεθνή ταξίδια απαγορεύονται για τους Αυστραλούς. Ωστόσο περισσότεροι από 140.000 πολίτες και κάτοικοι της χώρας έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό για ειδικούς επαγγελματικούς  ή προσωπικούς λόγους.

Αυστραλοί που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid θα μπορούν να ταξιδέψουν και να επιστρέψουν με λιγότερο αυστηρές απαιτήσεις καραντίνας.

Το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται η Αυστραλία θα μπορούσε να επεκταθεί σε χώρες με αξιόπιστα προγράμματα επαλήθευσης εμβολιασμού. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη.

Εάν επεκταθεί, το σχέδιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει μερικούς από τους 40.000 Αυστραλούς που βρίσκονται ακόμα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την The Guardian, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκέφτεται να εισαγάγει διαφορετικούς κανόνες καραντίνας με βάση την πιθανότητα μιας νέας άφιξης να φέρει πίσω  τον κορωνοϊό στην Αυστραλία.