Προς την κανονικότητα με χαλάρωμα των μέτρων και άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία σηματοδοτεί και την επαναλειτουργία της νυχτερινής διασκέδασης κινείται η Κύπρος.

Το μεγαλύτερο βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα κάνει σήμερα η Κύπρος αφού αίρεται μετά από 15 μήνες η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, γεγονός που θα σημάνει και την πλήρη επαναλειτουργία των χώρων διασκέδασης.

Η χαλάρωση των μέτρων που ισχύει από σήμερα, περιλαμβάνει και την επιστροφή χιλιάδων εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους, αφού καταργείται το όριο της φυσικής παρουσίας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Οι νέες χαλαρώσεις, είναι αποτέλεσμα της βελτιωμένης επιδημιολογικής εικόνας της χώρας η οποία οφείλεται στην εμβολιαστική θωράκιση μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, μέχρι την Δευτέρα, ποσοστό 56,5% του πληθυσμού έλαβε την 1η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 και ποσοστό 37,1% ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του.

Παρά το γεγονός ότι ο στόχος για εμβολιασμό του 65% του πληθυσμού δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αισθητή μείωση κρουσμάτων αλλά και σημαντική πτώση στον αριθμό των νοσηλευόμενων.