Αγαπητοί φίλοι,

Οι άνθρωποι ταξιδεύουν για διάφορους λόγους: για να ξεφύγουν, να εξερευνήσουν, να κατανοήσουν και να συμμετάσχουν. Αλλά στον πυρήνα της εμπειρίας βρίσκεται ο προορισμός – το μέρος που δίνει κάτι στον ταξιδιώτη για να το κρατήσει για πάντα και να το μοιραστεί με τους άλλους στον μικρόκοσμό του.

Τα νησιά μας είναι όλα παραδεισένια. Όμορφες θάλασσες, κλίμα, πολιτισμός, κουλτούρα, ιστορία, μυρωδιές, μα πάνω από όλα άνθρωποι.

Εμείς στο Varos Village Boutique Hotel & Residences-Lemnos, στηριζόμαστε στους ανθρώπους και στην ιστορία τους καθώς και στην ιστορία του τόπου μας, της πανέμορφης Λήμνου. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της ιδέας για τη δημιουργία αυτού του μοναδικού concept “Albergo Difusso” ( Διάσπαρτου Ξενοδοχείου) για την Ελλάδα, και της αναβίωσης του χωριού Βάρος, στόχος μας ήταν να βασιστούμε πάνω στην αειφόρο ανάπτυξη και στο τελικό αποτέλεσμα που αυτή θα φέρει. To αποτέλεσμα είναι να συντηρηθεί, να μεγαλώσει και τέλος, να πάρει ξανά το χωριό μας τη θέση του σαν τόπος στις καρδιές των ανθρώπων του και σε όσους ακόμα θα το γνωρίσουν.

Έτσι λοιπόν πορευθήκαμε και θα συνεχίσουμε να προχωρούμε, ώστε  για μας το βραβείο του διαγωνισμού Tourism Awards 2021 για «Την Αειφόρο Τουριστική Ανάπτυξη» που εχθές παραλάβαμε, λειτουργεί σαν εφαλτήριο για άλλη μια φορά για να αναδειχτεί ο τόπος μας, να τιμηθούν οι ιδρυτές του Project  “Varos Village Hotel & Residences”  και να δείξουμε σε όλο τον κόσμο, τη δική μας ιδέα για την αειφορία στον προορισμό, μια εξαιρετική για την Ελλάδα μας περίπτωση αειφορικής ανάπτυξης. Ενός εξαιρετικού μοντέλου ανάπτυξης του τουρισμού μέσα από τη δυναμική που κληρονομήσαμε όλοι από τον κάθε τόπο, ιδιαίτερα  δε στον καινούργιο ορίζοντα που αναπτύσσεται μετά την εποχή της πανδημίας..

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίζετε για να συνεχίσουμε την εργασία μας στο όμορφο νησί μας, τη Λήμνο του Βορείου Αιγαίου….

www.varosvillage.com.

Στέλιος Α. Μάντζαρης

Hotel Manager Varos Village Boutique Hotel & Residences. Consultant for Tourism Development, Publicity and Public Relations, Regional Unit of Lesvos North Aegean Region

Tourism Awards 2021.1