Αναβλήθηκε η εναρκτήρια κρουαζιέρα του κρουαζιερόπλοιου Odyssey of the Seas της εταιρείας Royal Caribbean, μετά από 8 κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη του πληρώματος τα οποία ήταν εμβολιασμένα. 

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Michael Bayley, τα 8 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των τεστ ρουτίνας, ενώ και τα 1.400 μέλη του πληρώματος εμβολιάστηκαν στις 4 Ιουνίου, με την ολοκλήρωση της ανοσίας να επιτυγχάνεται στις 18 Ιουνίου. Επί του παρόντος, τα μέλη του πληρώματος τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών και η εναρκτήρια κρουαζιέρα του Odyssey of the Seas μεταφέρεται για  τις 3 έως τις 31 Ιουλίου, με αφετηρία το Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα και ενδιάμεσες στάσεις στην Καραϊβική.

Η πολιτική της Royal Caribbean απαιτεί από όλους τους επισκέπτες ηλικίας 16 ετών και άνω που αναχωρούν από τα λιμάνια των ΗΠΑ να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, εξαιρουμένων των πλοίων που φεύγουν από τη Φλόριντα.

Από την 1η Αυγούστου, όλοι οι επισκέπτες ηλικίας 12 ετών και άνω πρέπει να εμβολιάζονται πλήρως. Τέλος, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, οι νεότεροι ταξιδιώτες που δεν είναι ακόμη επιλέξιμοι για το εμβόλιο μπορούν να ταξιδέψουν με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, ενώ πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα.